Клеър Уайт Келър напуска Givenchy

eva.bg 13 April 2020

Снимка: Getty Images

След като три години бе начело на модния гигант Givenhcy, Клеър Уайт Келър се оттегля от поста си на креативен директор.

Тя бе първата жена, ръководила големия бранд и бе назначена през 2017 г., заемайки мястото на Рикардо Тиши:

„Да бъда част от света на Givenchy бе един от големите върхове в кариерата ми. Благодарна съм на всички екипи, които бяха част от това – бяхте невероятни професионалисти! Винаги ще помня таланта и отдадеността ви“, каза Келър на прощаване.

Припомняме че Клеър бе жената, чието дело е сватбената рокля на Меган Маркъл. Тя остави своя почерк в модната къща и сега е готова да напусне достойно. Смята се, че сега настъпва краят на договора й и Клеър не смята да го възобнови. Преди да поеме кормилото на Givenhcy, тя прекара шест години на почетния пост на креативен директор на Chloé.

Не е ясно какви са плановете й занапред. Предполага се, че заради затрудненото положение, в което се намира модната индустрия заради коронавируса, не всички са готови да се справят с бурята. Не се знае и кой ще замени Клеър, но авторитетните модни медии твърдят, че вече има няколко потенциални кандидати, които са достойни за поста. Предстои да видим.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by GIVENCHY (@givenchyofficial) on

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР