Софийската опера излъчва онлайн перлите си

eva.bg 10 April 2020

Анна Томова-Синтова

Голямата оперна певица Камерзенгерин Анна Томова-Синтова ще открие днес със специално видеообръщение Великденската програма на Sofia Opera Pearls Streams. Веднага след това, от 17 часа, ще бъде излъчен балетът "Кармина Бурана" по музика на немския композитор Карл Орф и хореография на Фреди Франдзути, определян от критиката като „Младото италианско хореографско чудо“.

В главните роли са балетистите Марта Петкова, Памела Пандова, Цецо Иванов, Джон Абенанти, София Цуцакова, Емил Йорданов, Александър Александров, Георги Банчев, Франческо Конджусти, Матю Уитъл. Солисти ще бъдат Станислава Момекова, Александър Крунев, Димитър Арнаудов. Записът е от 2019 г.

Онлайн спектакълът може да бъде гледан от сайта www.operasofia.bg , Youtube и Facebook страницата на Софийската опера и балет.

До Великден Софийската опера и балет ще излъчи още още операта "Евгений Онегин" от Чайковски – на 11 април, на Цветница ще има две излъчвания – на балета „Дон Кихот” с участието на звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев  от 11 ч. (запис от 2019 г.), и на операта „Севилският бръснар” от 20,30 ч.

На 16 април е излъчването на операта „Парсифал” от Вагнер под режисурата на акад. Пламен Карталов, на 17.04. – „Реквием” от Верди, на 18.04. – операта „Селска чест” от Маскани и на Великден от 16 ч. ще можем да се насладим на грандиозната постановка на „Борис Годунов”, заснета на площад „Св. Ал. Невски”, една от най-мащабните продукции на Пламен Карталов.

Великденският цикъл завършва на 20 април от 17 ч. с балета „Дамата с камелиите”.

Гледайте на сайта Софийската опера и балет.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР