Йоркширски пудинги

Диана Шингарова 13 May 2020

Снимка: Диана Шингарова

Тези прекрасни, пълни с въздух йоркширски пудинги се поднасят както самостоятелно, така и с плънка по желание.

Необходими продукти за 6-12 пудинга: 4 яйца, 120 мл мляко, 60 мл плюс 3 с.л. вода, 115 г брашно, 1/4 ч.л. сол, ½ ч.л. бял винен оцет, мазнина: свинска мас, зехтин или олио.

Начин на приготвяне: В голяма купа разбийте яйцата, млякото и водата. Добавете брашното и солта, а после - оцета. Разбъркайте и оставете сместа да почива на стайна температура 30 минути. Сложете по ½ ч.л мазнина на дъното на формичките за печене на мъфини. Сложете ги в горещата фурна, за да се загрее мазнината, извадете и бързо разпределете сместа за йоркширския пудинг.

Печете в предварително загрята фурна на 220оC за около 20 минути. Поднесете топли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР