Меган и Хари с нов проект

eva.bg 07 April 2020

Снимка: Getty Images

Вече мина около седмица, откакто принц Хари и Меган Маркъл официално не са част от британската кралска фамилия. Те изпълниха и последните си планирани задължения към короната и вече са готови да започнат независимия си живот.

Тъй като двамата инвестираха много време и пари, за да превърнат Sussex Royal в лейбъл, представляващ дейността им като херцози на Съсекс, те мислеха да го запазят и да продължат някои от проектите си. Кралица Елизабет II обаче наложи забрана на съпрузите, тъй като след отказването от кралските си задължения, Меган и Хари трябва да се откажат и от своите титли и използването на думата „royal“ („кралски“) не е удачно.

Меган и Хари бяха принудени да регистрират ново име както за официалния си сайт, така и за благотворителната си фондация, отказвайки се от марката Sussex Royal, която бе лансирана и наложена върху над 100 артикула и различни дейности.

Ето че двамата запретват ръкави, за да продължат усилената си работа. Те решиха да назоват своята организация с нестопанска цел на своя син – Арчи. Тя ще се казва „Arche“, което от гръцката антична традиция се свързва с творящото първоначало, с източника на действието.

„Тази концепция ни хареса, защото искаме с нея да дадем тъкмо това обещание – да действаме. Фактът, че благотворителната ни организация е кръстена на сина ни, е още по-вдъхновяващ“, споделиха Меган и Хари пред The Telegraph.

Предстои да видим кои са първите стъпки и решения, които ще предприемат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР