Project 333 - трябва да опитате!

Най-добрият начин да се наслаждаваш на любимите си дрехи е да притежаваш само тях

Невена Дякова 04 April 2020

Снимка: nstagram, uselesswardrobe.dk

Цял живот пазарувам и нямам какво да облека“, позната ли ви е тази констатация? Разбира се, на планетата Земя няма жена, която поне веднъж да не е попадала в капана на ежедневния избор на аутфит. Истината е, че проблемът „Какво да облека днес?“, често произхожда от парадокса „Притежавам толкова много, че ми е трудно да се спра на конкретна дреха“.

Оказва се, че подобен казус, който изглежда здраво закотвен в сферата на суетата, има косвено, но съществено отражение върху много други сфери на живота ни, чието нормално функциониране се оказва затормозено, изоставащо или, както би дефинирала Мари Кондо – „без искрица радост“.

На помощ в модните колебания на всяка от нас обаче идва предизвикателството Project 333 на американката Кортни Карвър, автор на блога Be more with less, който посреща читателите си така: „Ако търсите вдъхновение как да направите живота си по-семпъл, да го наситите с любов и позитивизъм, добре дошли у дома“.

Капсулният гардероб е мисия възможна! Вижте предложението ни за целогодишен такъв, вдъхновен от датската блогърка Signe Hansen, www.uselesswardrobe.dk

Първата книга на Кортни Карвър (Soulful Simplicity) разказва нейната лична история и се стреми да покаже как да открием радостта, когато имаме по-малко. Важно е да знаете, че авторката й обожава йогата и четенето, обича да приготвя леки, но оригинални рецепти, да се разхожда сред природата, да кара ски, да пътува, да прекарва време на плажа, да общува със сходни в начина си на мислене хора. През 2006 г. Кортни чува диагнозата множествена склероза и това я кара да ревизира живота, който води до момента.

„Прекарах голяма част от зрелостта си уморена, стресирана, болна и работейки нещо, което не ме вълнуваше особено. Винаги се стремях към повече и мислех, че се нуждая от още нещо, за да бъда щастлива... Чувствате се изтощени? Разбирам ви, изпитала съм го от първо лице. Работех усилено, харчех безобразно много, спях твърде малко. Отделете време за нещата, които споделям тук, и ще разберете как успях да преодолея шока на съкрушителната диагноза, а днес да се чувствам по-добре от всякога... как осъществих прехода от живот в дългове и бъркотия към живот без дългове и предметен хаос. Ще ви покажа как да редуцирате, да освободите пространство, за да може да се насладите на истински важните за вас неща.“

През март тази година на книжния пазар излиза новото й заглавие Project 333, The Minimalist Fashion Challenge That Proves Less Really is So Much More, в което Кортни обобщава мислите си върху един от ключовите подходи как да направим живота си по-семпъл, тръгвайки от негово величество ГАРДЕРОБА. Идеята на предизвикателството, което тя отправя първо към себе си, е в рамките на 3 месеца да се ограничи до носенето на само 33 неща – разбирайте дрехи, обувки, аксесоари, като в тях не попадат предмети като халката или годежния ви пръстен, друг вид бижу със сантиментална стойност, бельото, както и спалното бельо, домашните ви дрехи, облеклото ви за спорт, но само при условие че спортувате!

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР