Селест & Her Best

Смехът е нейната стихия, но тя се справи с още една

Невена Дякова 23 March 2020

Снимка: getty images/guiliver

За някои новата година започна с обичайните резолюции за по-добър живот, по-малко тегло и повече сън, но за 24.6 млн. души в Австралия проблемите бяха от много по-тежко естество. Пожарите, опустошили голяма част от природните дадености на страната, отнеха живота и дома на десетки хора и милиони животни.

Когато всички гледахме с болка кадрите и видеата оттам, една жена, която познаваме в съвсем различно амплоа, събуди заспалата съвест на милиони по света и потърси помощ за екипите от огнеборци, които ежедневно гасят огнената стихия в родината й, събирайки дотации на стойност 34 милиона долара!

Нейното име е Селест Барбър, професията й – комедийна и стендъп актриса, причината, поради която я познавате – стотиците пародийни възстановки на позьорски кадри на известните личности в личния й Instagram профил. Започнат като шега между Селест и по-голямата й сестра Оливия, #challengeaccepted (хаштагът, с който Селест публикува снимките, бел.ред.) носи на създателката си завидните 6.7 милиона последователи в платформата и бързо прераства от чисто комедийно забавление в една от най-масовите трибуни на движението Body Positivity.

Зная добре, че начинът, по който изглеждам, не е най-интересната част от мен. Гледам постове в социалните мрежи и си казвам: Супер, това никога няма да съм аз, и съм напълно окей с тази ситуация. Да бъда забавна е моята стихия. Щастлива съм, че съм добра в нещо, което наистина ми се отдава.“
Защото Селест не се притеснява да покаже какво е обикновено момиче с повечко телесна маса да се снима, правейки нещата, „които правят богатите и известните“. Без да е преднамерено търсена, борбата с култа към живота и визията на холивудските звезди – често нездравословна за обикновените хора, които не могат да издържат на темпото, се превръща във важен белег на тази й активност.

„Цял живот снимам и работя като актриса в Австралия и нищо. Пускам снимка, в която се правя на Ким Кардашиян, и целият свят научава за мен“, разказва като гост на Джими Кимъл 37-годишната австралийка, чието състояние се оценява на 55 млн. долара. „Невинаги съм поствала яки снимки на известните, в миналото имах също толкова скучен Instagram профил като повечето от вас“, шегува се по време на свое стендъп шоу актрисата, която често прави комедийни турове – билетите от най-успешния от тях (Celeste Barber Challenge Accepted! National tour) от 2017-а са продадени за по-малко от 24 часа.

В зората на кариерата си Селест снима в няколко хитови австралийски сериала, между които най-запомнящи се са ролите й в медицинската драма All Saints, където играе парамедик, и епизодичната поява в най-грандиозната австралийска сапунена опера, от която са стартирали не едно и две холивудски величия като Хийт Леджър, Айла Фишър и Крис Хемсуърт – Home & Away. Истината е, че независимо от популярността си в Instagram Селест не печели от платени публикации в платформата, въпреки че различни брандове, особено такива, ангажирани с производството на добавки за отслабване, са се опитвали да я контактват през годините. „Често ме търсят компании с портфолио от детокс чайове за спонсорирани постове в Instagram, но винаги им отказвам със следния мотив: не промоутвам неща, които карат жените да се опитват да изглеждат по определен начин.“

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР