И Met Gala 2020 се отменя

eva.bg 17 March 2020

Снимка: Surreal, David Bailey, 1980 Photo: Courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Photo © David Baile

Едно от най-чаканите събития през годината е пищният бал в музея Метрополитън, организиран от Ана Уинтур, който по традиция се провежда през първия понеделник на месец май.

Наричат тази галавечер „най-голямото събитие в модата“, но в кризисна ситуация като сегашната, и балът стана поредната „жертва“ на коронавируса. Културните институции по целия свят взимат драстични мерки, затова и тази дългоочаквана вечер не прави изключение.

Гостите на ежегодното събитие винаги са около 700, което прави провеждането му твърде рисково. Звездите се готвят за Met Gala месеци наред, съобразявайки се с обявената тема, която става ясна още през есента. Тази ориентирът на всички гости бетемата за времето и по-точно:„About Time: Fashion and Duration“.

Колкото и интересно да ни е как знаменитостите щяха да тълкуват влиянието на времето в модата, сега е необходимо да се съобразим именно с настоящия конкретен момент и това какво налага той. Повечето известни личности ежедневно подкрепят самоизолацията, споделяйки в Инстаграм профилите си окуражителни снимки от дома си.  

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР