Пиле с прошуто и пармезан

Диана Шингарова 12 March 2020

Снимка: Диана Шингарова

Една италианска класика.

Необходими продукти: 2 бр. пилешки гърди, 3 с.л. зехтин, 1 моцарела, 4 резена прошуто, прясна мащерка

За доматения сос: 1 консерва домати на кубчета, 1 чаша пресни чери домати, 2 скилидки чесън на кръгчета, шепа пресен босилек, 1 с.л. захар, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: В тиган загрейте зехтина и запечатайте пилешките гърди, предварително овкусени със сол и черен пипер. Извадете и оставете да си починат 10 минути. Наредете отгоре резени моцарела и завийте в прошуто. Добавете букетче мащерка и завържете с конец за печене.
В тавичка сложете всички съставки за доматения сос и поставете пилешките гърди отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или докато моцарелата добие апетитен цвят. Поднесете с гарнитура от печени бейби картофи.

2 КОМЕНТАРА
2
Балчо
12 March 2020, 20:32

Къде е Пармезана ? В рецептата има само моцарела ?

1
Ивайло
12 March 2020, 18:58

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

ТВОЯТ КОМЕНТАР