Райна Косева - една уникална жена, за която няма невъзможни неща

eva.bg 11 February 2020

Пилотът Райна Косева се оказа главно действащо лице в новините, покрай впечатляващите й умения, приземявайки самолет на Bulgaria Air на летището "Хийтроу" по време на бурята Киара“.

За да се убедите колко добре се справя тя в пилотската кабина, може да изгледате видеото от новинарските емисии. Ние в EVA пък отдавна сме се убедили в уникалните качества, които притежава тази жена и майка на три деца.

Да шофираш в София е доста по-стресово от това да летиш. Стресови ситуации в самолета не съм имала", заяви тя преди година в интервю за EVA. Не сме обаче сигурни дали след сблъсъка й с бурята „Киара“ е на същото мнение.

Всички знаем, че не е лесно да бъдеш пилот, особено пък ако си жена в тази предимно мъжка професия. Как се случват нещата, например, ако ти се обадят от детската градина, че детето ти е с температура, а ти си в Париж?

Разбрах защо е мъжка професия сега, когато имам деца. Едно е да си в офиса от 8 до 17 ч. Истината е, че съм свикнала да пътувам. А на хората им звучи много стресиращо, че си в друга държава. Примерно оня ден питам фризьора ми: „Може ли да си преместя сешоара с един час, защото в момента съм в Париж и ще закъснея. Два часа са ми нужни, за да се върна.“ А той се изненада – е как така си в Париж?!”

Райна Косева - една уникална жена, за която няма невъзможни неща, пред EVA

Цялото интервю може да прочетете тук - Райна Косева от рода на летящите хора

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР