Брад Пит: Взех червеното хапче

25 January 2020

Снимка: getty images/guliver

Винаги ще свързваме Киану Рийвс с ролята на Нео в сериала „Матрицата“, а можеше на негово място да е Брад Пит. Ако трябва да сме честни, не сме сигурни, че тази роля би му отивала, но пък може би това се дължи именно на факта, че сякаш е създадена именно за Рийвс.

„Да, предложиха ми ролята, но истината е, че никога не съм я приемал като моя. От самото начало си беше за друг. Май взех червеното хапче“, заяви Брад Пит по време на участието си на международния филмов фестивал в Санта Барбара, където за първи път разкри факта, че преди да изберат Киану Рийвс, братята Уашовски са му предлагали на него ролята на Нео.

Но дори да я беше приел, със сигурност щеше да има сериозни проблеми с графика, защото по това време е снимал „Боен клуб“, чийто снимачен процес пък се удължава извън планираното време. „Матрицата“ се снима от март до август 1998 година.

И двата филма излизат през 1999 година. „Боен клуб“ обаче разделя филмовите критици на две, а прожекциите по кината се оказват пълна катастрофа, въпреки че впоследствие лентата добива култов статут. „Матрицата“ обаче има нечуван и феноменален успех в цял свят, изстрелвайки Киану Рийвс в нови звездни висоти.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР