Почина Тери Джоунс

23 January 2020

Снимка: getty images/guliver

"Тери (Джоунс) беше един от най-близките ми и ценни приятели. Мил, щедър, подкрепящ и страстен да живее живота в цялата му пълнота. Той беше много повече от най-смешните писачи-шоумени от неговото поколение. Той беше ренесансов комик - писател, режисьор, историк, брилянтен автор за деца и най-топлата, най-прекрасна компания, която може да си пожелае човек. Чувствам се много голям късметлия, защото споделих толкова от живота си с него и в моето сърце са Анна (приятелката му), Алисън (съпругата му, с която е разделен) и цялото му семейство." - написа преди час Майкъл Пейлин в профила си във фейсбук.

Тъжната новина за смъртта на Тери Джоунсе бе съобщена от агента на 77-годишният актьор и комик. Настъпила е на 21 януари в дома му в Северен Лондон след дълга, много смела и до край изпълнена с чувството му за хумор рядка форма на деменция.

До леглото на Джоунс в последните му мигове е била приятелката му. Джоунс режисира едни от най-обичаните филми на "Монти Пайтън", сред които "Животът на Брайън", "Монти Пайтън и Светия Граал" и "Смисълът на живота". Сред най-запомнящите се роли на Джоунс са тези на жени на средна възраст с тънък глас. Автор е на сценария на филма "Лабиринт", на няколко книги за средновековна история и много детски книги. Режисьор е на няколко филма.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР