В царството на дигиталните изкуства

Ода за Густав Климт

Александрина Петрова 16 January 2020

Снимка: © Culturespaces - Nuit de Chine ; © akg-images ; © akg-images / Erich Lessing ; © Heritage Images / Fine Art Images / akg-images

2020 година е, започва ново десетилетие, чиито възможности тепърва ще откриваме. Светът на изкуството продължава да ни изненадва със своето разгръщане в съвременния свят.

Побързайте да си купите билети за Франция, и по-точно за Бордо. В момента в градчето се намира най-големият център за дигитално изкуство в света! За целта компанията Culturespaces преработва подводна база от Втората световна война, представляваща огромен бункер.

Мястото носи името Bassins de Lumières и то тепърва ще изпълва себе си с мащабни дигитални изложби, показвайки ни от множество перспективи творчеството на големите творци в историята на изкуството.

На 17 април 2020 г. се открива първата изложба в пространството и тя е посветена на най-яркия представител на Виенския сецесион – Густав Климт. Всеки детайл създадените от ръката му божествени образи ще бъде пред очите ни, както никога досега. Инсталациите ще са поставени около четири големи басейна и, вървейки по издигнати пътеки, посетителите ще могат буквално да се потопят в изкуството на любимите си художници. Вижте малко повече от встъпителната изложба в Bassins de Lumières в следващото видео. 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР