Меган и Хари получават исканата свобода, кралицата даде съгласието си

eva.bg 14 January 2020

В крайна сметка принц Хари и Меган Маркъл ще получат това, което искат – свобода от кралски ангажименти и задължения, както и шанса да бъдат финансово независими. Това е резултатът от вчерашната безпрецедентна среща между кралицата и принцовете.

Според източници на западните медии, Хари е пристигнал два часа преди уговорената среща с брат му Уилям, баща му Чарлз и баба му Елизабет. И причината била, че искал да разговаря насаме с кралицата, за да й обясни в детайли ситуацията, какво всъщност искат с Меган и какви са причините да се отделят от кралската фамилия.

Очевидно доводите му са били убедителни, защото в крайна сметка кралица Елизабет II им даде официално своето съгласие да бъдат свободни от ангажименти и задължения спрямо короната и да са финансово независими.

Остава отворен въпросът как точно ще се издържат Меган и Хари, защото принц Чарлз ясно е подчертал, че не могат да разчитат на безграничната му и безусловна финансова подкрепа. Ще има и строги рестрикции относно използването на имената им за брандиране на стоки и кампании, защото никой на Острова не иска да види титлата Съсекс върху кутия с маргарин, например.

Двамата „отцепници“ от короната ще могат да прекарват времето си по равно между Северна Америка и Англия, както предварително поискаха. А това означава, че вече официално те се местят в Канада, където прекараха шестседмичната си отпуска по коледните и новогодишни празници.

И въпреки че в последвалото изявление на кралицата се казва, че Уилям и Хари запазват добри чувства, вътрешни източници са категорични, че братята никога не са били в толкова лоши отношения, както в момента.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР