Рестарт в планината

Апартаментен туристически комплекс & СПА Астера Банско покри изискванията ни

Кристина Гочева, моден и бюти редактор 10 January 2020

Аз съм от асоциалните туристи. Тези, които предпочитат спокойствието на седмичния рестарт. За мен почивката, когато всички работят, е пълноценна, особено в разгара на зимния сезон.

Разбирам прекрасно бягството за уикенд, защото съм го упражнявала достатъчно дълго. Но тази година отново благодаря на съдбата и професията за практиката хоум офис, която споделям и с партньора. Достатъчни поводи да планираме зимна почивка след истерията на празничните дни.

Основните ни изисквания – близост до ски лифта, възможност за работа извън лимитираното пространство на стандартна хотелска стая, удобно място за хранене, алтернативно занимание в случай на лошо време - спа зона, басейни, детски център.

След дълго търсене в нета, съвети от приятели, проведени разговори, Апартаментен туристически комплекс & СПА Астера Банско покри изискванията ни. Ситуиран в подножието на Пирин и кореспондиращ с типичния възрожденски стил на мястото, Астера Банско предлага възможност дори за аматьори като нас в зимните спортове, заради възможността да наемем екипировка от хотела, тъй като караме рядко и не поддържаме наша.

След ден в снега, можете да се отпуснете в топлата прегръдка на пухената завивка, да се насладите на сгряваш коктейл край огъня на камината в лоби бара.

Ако сте търсач на по – екзотични преживявания изберете от впечатляващ брой лечебни и спортни масажи, процедури в турската баня (хамам), специализирани спа терапии, които отпускат ума, глезят тялото и презареждат сетивата.

Aз лично имах нужда от така наречения Aromavine™ ДЕТОКСИКИРАЩ МАСАЖ ПИНОТАЖ . 60-минутен масаж с лимфен дренаж, създаден с цел да подпомогне лимфния поток, посредством разбиване и елиминиране на токсините. За финал 100% натурално масло, съдържащо син планински чай, босилек, хвойнов плод и екстракт от розмарин. Моят остеохондрит от седене пред монитора определно остана доволен след няколко масажа и бягства в спа зоната. Децата също могат да получат обгрижване със специални масажи предназначени за по- малките любители на този тип преживявания.

 

Докато детето спеше следобед, а аз отхвърлях работни ангажименти или релаксирах на отпускащата през прозореца гледка към планината, съпругът ми имаше възможност да затвори компютъра и да покара сноуборд.

Вечерите са истинка наслада за сетивата. С годините и с дете, човек променя нагласите си и търси качествена и разнообразна храназа сметка на количеството. Независимо дали гостите търсят по- съвременна кухня или класически издържани специалитети, кулинарните преживявания определено оставят впечатление. Боулингът и билярда след ресторанта беше предпочитан от нас финал на вечерта.

В семейната ни работна почивка имаше разходки в планината, истинско забавление с любимата шейна и в аквапарка. Лифтът също се превърна в атракция за любопитството на сина ни, а това, че само на 500 метра от комплекса улесни ски преживяването ни с малко дете. Започнахме годината по начин приятен за всички ни, защото харесваме идеята, че първите 12 дни от нея събират идеята на предстоящите 12 месеца.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР