Виктор Чучков: На какъв език да си говорим като мъж и жена

Вечеря на свещи

09 January 2020

Снимка: Микаел Стефанов

Заченат е в Рим, роден в Русе, отраснал сред Енчо Пиронков, Невена Коканова, Христина Ангелакова, оператора Димо Коларов. В ДНК-то на Виктор Чучков-син се забъркват гени на прадядо свещеник, завършил Духовна семинария в Цариград, на дядо лекар, свирил на цигулка и озвучавал неми филми, и на баща, композитор, пианист и професор, чиито творби според Wikipedia се изпълняват в поне 16 страни в Европа и чиито песни са част от музикалния фон на нашето детство. 

Виктор свири на пиано от шестгодишен, на девет партнира на Кирил Варийски във филма „Йохохо“. Завършил е художествена гимназия и НАТФИЗ. Режисьор, актьор, сценарист, човек с вкус и разбиране за изкуство, европеец по душа, ценител и познавач на културата на Стария континент и космополит. Общуването с такъв мъж е интересно и удоволствие. Пълноценно е. Дори без свещи има светлина, топлина и атмосфера.

Повод да се срещнем е новият му режисьорски филм по романа на Захари Карабашлиев „18 % сиво“. Премиерата по кината предстои на 24 януари. Главните роли изпълняват Руши Видинлиев и Доля Гавански.

Какво ни разказва Виктор Чучков за себе си и за филма "18 % сиво" четете в новия брой на EVA.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР