Братята Хемсуърт - тази секси троица на Холивуд!

Майка им със сигурност се гордее с тях

Ирина Иванова 29 December 2019

Снимка: getty images/guliver

Най-големият (но с най-нисък ръст) е Люк. Гледали сте го като Ашли Стъбс в един от най-успешните сериали от последните години – „Западен свят“. На 38 години. Женен, с 4 деца.

Средният е Крис. Суперзвездата в триото. Висок 1,91 м., оле! Играе Тор (Богът на гръмотевиците в комиксовата вселена на Marvel) във всички филми за Тор и най-вече в „Отмъстителите“. Има си и здрави мускули, и готино чувство за хумор. 37-годишен. Женен, с 3 деца.  

И най-малкият е Лиъм. Коронната му роля е Гейл Хауторн в поредицата „Игрите на глада“. На 29 е и притежава както божествения ръст на брат си Крис, така и мускулите му. За чувството за хумор не знаем, но предвид факта, че беше женен – при това в продължение на цели 7 месеца – за тийнзвездата Майли Сайръс, все трябва да има такова.

Братята Хемсуърт са вероятно единствените трима братя в историята на Холивуд, постигнали голям и почти равностоен успех като актьори (като изключим комедийните гении от 30-те братя Маркс, които обаче играеха заедно, като група). Истинско чудо е, че непрекъснатото сравнение, на което са подложени от медиите, и подозренията в негласно съперничество и взаимна ревност не успяват да ги разделят. Може би и защото като деца така яростно воюват помежду си – Лиъм дори замеря Крис с нож, след което за няколко години двамата прекарват ваканциите си разделени, при различни роднини – че веднъж пораснали, вече никога не влизат в конфликт.

По очите ще ги познаете. Сините очи – искрящи и амбициозни – са запазената марка на тази секси троица, дошла в Холивуд направо от австралийския буш. Макар да са родени в Мелбърн, Австралия, братя Хемсуърт твърдят че са прекарвали ваканциите си в семейното ранчо, намиращо се сред дивата природа, и бизоните и крокодилите са били част от ежедневието им. Очевидно затова по-късно Холивуд изобщо не ги е стреснал.

Хемсуърт не са n-то поколение актьори. Родителите им нямат нищо общо с филмовата индустрия. Майка им е учителка (и дори й се налага да преподава на най-малкия си син Лиъм в гимназията английски и да води часовете на неговия клас по сексуална просвета), а баща им – съветник в социалните служби. В началото на 90-те брат №1 – Люк – решава да опита късмета си като актьор и след няколко участия в телевизионни сериали успява да се добере до роля в „свещения“ австралийски сериал, от който са тръгнали почти всички австралийци, направили кариера в Холивуд (Ръсел Кроу, Хийт Леджър, Марго Роби, Кайли Миноуг, Наоми Уотс и т.н.) – „Съседи“. След Люк в сериала се включват и Крис, и Лиъм. Тогава обаче никой от тях не вярва, че ще му се получи, и тримата поддържат паралелна „кариера“ в семейната фирма за подови настилки. Братя Хемсуърт са здраво стъпили на земята момчета и никога не са витаели в облаците.

Причина за последното вероятно е и възпитанието, което получават от родителите си, но и мрачният пример, който имат в лицето на вуйчо си Род Ансъл, съпруг на сестрата на майка им. Род става известен в целия свят през 80-те като прототипа на Дънди Крокодила от суперпопулярния и у нас тогава едноименен филм. Ансел е изключително силен и смел ловец на бизони, който оцелява почти два месеца сам сред дивата природа, като единственото му оръжие е един нож. След това продава историята си на Холивуд, започва да се дрогира и на 44 години е убит при гонка с полицаи. Тази трагична „история на един успех“, която се развива пред очите им, братя Хемсуърт никога не забравят.Въпреки това и тримата много харесват филмите за Дънди и дори когато вече е истинска звезда, Крис купува къщата на актьора Пол Хоугънс, изпълняващ ролята на Крокодила във филма, и се нанася в нея.

Люк Хемсуърт много бързо разбира, че за момчета като тях, които идват от никъде, мечтите се сбъдват особено трудно, и още след първите няколко опита решава да си остане в бизнеса с подовите настилки. Случва се обаче така, че вратите на големия успех се отварят за братята му и те от своя страна го връщат обратно в киното и телевизията, където е и до днес, макар и в тяхната сянка. Място, което по собствените му думи, му харесва, тъй като така успява без особени усилия да опази живота си далеч от папараците, дежурящи 24/7 около домовете на братята му.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР