И две номинации отиват за... „Малки жени“

eva.bg 10 December 2019

Ема Уотсън, Сирша Ронан, Флорънс Пъф, Елайза Сканлън

Снимка: getty images

 Адаптацията на Грета Геруик на класиката „Малки жени“ имаше невероятни прогнози и много от критиците предвиждаха много номинации.

Причина за това е, че Геруик събра на снимачната площадка големи имена като Мерил Стрийп, Ема Уотсън, Лора Дърн, Флорънс Пъф, Сирша Ронан, Елайза Сканлън, Тимъти Шаламе. Златните глобуси обаче не удостоиха с номинация нито една жена в категориите „най-добър режисьор“ и „най-добър филм“.

Малките жени на Грета Геруик обаче все пак успяха да си пробият път на престижните награди, макар и с две номинация – тази на Сирша Ронан в категория „най-добра актриса в драматичен филм“ и тази за „най-добра филмова музика" на Александър Деспла.

От останалите филмови адаптации на голямата класика на Олкът, тази се различава с това, че е съсредоточена по-силно върху живота на сестрите Марч, след като те напускат семейния дом.

Световната премиера на филма мина преди броени дни и повечето „замесени“ в него минаха по червения килим. С нестандартна визия изпъкна Ема Уотсън, която избра асиметрична черна рокля от Balenciaga, която съчета с високи ботуши. Вижте детайли от премиерата в галерията.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР