Фетучини с тиква, гъби и спанак

Диана Шингарова 12 December 2019

Снимка: Диана Шингарова

Пригответе си една топла и цветна рецепта с много есенно излъчване и вкус.

Необходими продукти: 1/2 малка тиква Хокайдо, 2 с.л. зехтин, сол и прясно смлян черен пипер, 1 глава чесън, 350 г пълнозърнести фетучини, 200 г кралски печурки, 140 г пресен спанак или рукола, 1 чаша зеленчуков бульон, 1 ч.л. сушен босилек, 1/2 ч.л. сушена салвия, 1/4 ч.л. индийско орехче, 4 с.л. нарязани орехи за сервиране, 4 с.л. тиквено олио.

Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 180ºC. Постелете тавичката с хартия за печене. Нарежете тиквата на малки кубчета, а главата чесън отрежете отгоре. Поръсете ги с малко зехтин, сол и пипер. Печете 20-ина минути. Сотирайте гъбите на средна температура, добавете спанака и гответе още 4-5 минути. През това време сгответе пастата според инструкциите на опаковката. Печената тиква и обеления печен чесън сложете в блендер, добавете малко вода от врящата паста и направете гладко пюре. Подправете на вкус. Смесете пастата с гъбите и тиквеното пюре.

Поднесете ястието, поръсено с нарязани орехи и тиквено олио за още аромат.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР