В апартамента на Коко Шанел

В Grand Palais бе пресъздаден легендарният апартамент на Коко Шанел

eva.bg 05 December 2019

Снимка: getty images

Откакто пое кормилото на модния гигант Chanel, Виржини Виар винаги се старае да отдава почит към двамата големи дизайнери, с които се свързва модната къща – Коко Шанел и Карл Лагерфелд. Последното шоу на Chanel, на което бе представена Pre-Fall колекцията за 2020 г., също бе дълбок поклон към мадмоазел Шанел от страна на Виар.

Декорите и дизайнът на шоуто, провело се в Grand Palais, пресъздадоха легендарния парижки апартамент на Коко – с красивите кристални полилеи, огледалното стълбище и елегантното съчетание на черно и бежово. Дизайнът е дело на София Копола.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Madame Figaro Paris (@madamefigarofr) на

Както е известно, апартаментът на г-жа Шанел се намира точно над всеизвестния бутик на Chanel, открит през 1910 г. на улица Cambon, 31. В апартамента си Коко Шанел е посрещала елита на Европа, представяла е колекциите на бранда, давала е интервюта. Всеки ден до смъртта си през 1971 година тя изкачвала витите стълби между бутика и апартамента, сядала на ниско кресло, за да може очите й да са на нивото на подгъва под коляното, слагала на врата си ножици на шнур и започвала работа с поредния модел. Главната й асистентка стояла като парализирана с карфици и сантиметър в ръка. Мадмоазел като всички свръхактивни хора била нетърпелива, капризна, сприхава и думата й била закон. 

Ето защо шоуто бе кръстено „Paris-31 rue Cambon“ и с ревюто отново бяхме пренесени в онзи свят на Chanel, който успява да гравира името си със златни букви в света на модата (а и не само).

ОЩЕ ...
На дефилето отново бяхме щастливи да видим нашата прекрасна Белослава Хинова, която мина по подиума, на който стъпиха и имена като Джиджи Хадид и Кая Гербер. Вижте новата колекция на Chanel и блясъка от ревюто в галерията ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР