Микроблейдинг - всичко, което трябва да знаем

Попитахме Ева Серева, собственик на ES beauty & make up studio

eva.bg 01 ноември 2019

Ева Серева е професионален гримьор, специализиран в областта на бюти, моден и фотографски грим. Притежава международни сертификати за грим от италианската марка Essential и американската Ofra.

Печелила е призово място в категория „грим” на Четвъртите годишни награди на списание Coiffure beauty, както и Специалната награда на Фестивала на грима и прическата Forchetta 2010.

Ева Серева е собственик на ES beauty & make up studio, където освен професионален грим, удължаване и сгъстяване на мигли, се предлагат спа терапии и подмладяващи процедури за лице, микроблейдинг, фотоепилация, фотоподмладяване, маникюр и педикюр. Студиото работи съвместно с редица популярни фотографи, стилисти и коафьори, с които създава телевизионни реклами, музикални клипове, ревюта и фотосесии. От 2017г, студиото разшири дейността си, предлагайки професионални обучения за удължаване на мигли, обучения по грим, личен стил и имидж. Повече информация може да получите в обновения сайт на студиото.

Доколко е важен изборът на пигмент за микроблейдинга и какво трябва да се има предвид?

Пигментът, всъщност се оказва един от най-важните и отговорни избори при направата на каквато и да е микропигментация. След като веднъж е имплантиран, на практика той остава в кожата за цял живот. Затова е изключително важно както специалистите, така и дамите, които се подлагат на тази процедура, да са добре информирани. На пазара има разнообразие от пигменти на различни компании, но не всички са с високо качество. Това, което е необходимо да се търси, са пигменти създадени на глицеринова основа, да са хипоалергенни, да не съдържат тежки метали и да са магнитоустойчиви. Европейският контрол за качество е доста строг, затова най-добре е да са произведени в Европа. Хубавото е, че има и такива компании, които непрекъснато следят за качеството и развитието на пигментите в кожата, като усъвършенстват и подобряват съставките на продуктите си ежегодно.

Как определяте какъв да е цветът?

Целта на микроблейдинга е да бъде с максимално естествен крайният резултат. Това автоматично налага определянето му да е съобразено с пигмента на естествените ни косъмчета по веждите. В случай на липса на такива, се взимат под внимание цвета на кожата и косата. 

Какво трябва да знаят жените, преди да отидат на микроблейдинг?

Качествено извършената процедура отнема около два часа. Необходимо е да се направи предварителна консултация, след което внимателно да се пристъпи към прецизно измерване и изрисуване на формата на веждите. Това отнема време, тъй като в 80% от случаите при веждите има асиметрия, която трябва да бъде коригирана преди имплантирането на пигмента. След одобряването на формата за да бъде изпълнена професионално тази процедура, е необходим още около час. При правилна техника и достатъчен опит от страна на специалиста, болката е минимална. Голяма част от дамите сравняват болката с тази, която усещаме при скубане на веждите.

Трайността на микроблейдинга е индивидуална, тъй като тя зависи най-вече от качеството на кожата. В общия случай при нормална до суха кожа, отражението на пигмента, което остава във времето, е около година и половина до две. При мазната и проблемна кожа, резултатът е по-краткотраен. За да се поддържа красивата им форма, при този тип кожа е необходимо освежаване между 6 и 8 месец.

Какви грешки най-често се допускат от специалистите по микроблейдинг?

След избора на качествен пигмент, според мен изборът на специалист е второто важно нещо, за което трябва да се направи внимателно проучване. Покрай обученията за усъвършенстване на придобити знания, които предлагаме в нашата академия, все по-често виждам, че се допускат няколко основни грешки. Ако трябва да ги степенувам по важност, първата е техниката на имплантиране на пигмента, определянето на формата, както и недобрата информираност на клиента за правилна послегрижа, са най-често срещаните. Това са най-важните грешки, на които обръщаме специално внимание, защото те са в основата за дълготраен и правилен микроблейдинг. 

От какво зависи изборът на форма на веждите?

Най-вече от морфологията на лицето. От разстоянието между очите, големината на челото, основата на носа. Правилното измерване и съобразяване с индивидуалната форма на лицето е от изключително значение! Често се случва да идват при нас със снимка на знаменитост и да желаят точно определена форма. За щастие, успяваме да постигнем правилния баланс между мечтаните вежди и перфектната форма за съответния тип структура на лицето.

Идвали ли са при вас жени, които са искали да преправите неуспешен резултат от микроблейдинг?

Все по-често се случва да имаме такива случаи. Ако старият резултат е достатъчно изсветлял, успешно успяваме да коригираме и подобрим както формата, така и цялостното състояние на веждите. В случай, че е наскоро направен или има перманентен грим с остаряла форма/некачествен пигмент, то тогава микроблейдингът е безсилен. За щастие, вече има решение и за тези случаи. Голяма популярност набира новата процедура - PhiRemoval. Това е ръчен, не лазерен метод за отстраняване на стар и нежелан пигмент от кожата на лицето или тялото. Най-голямото предимство тук е, че пигментът се извежда на повърхността на кожата, не остава в нея, като след заздравяването на третирания участък (7 дни) тя остава гладка и без наранявания.

Виа самата къде сте учили?

През 2015г, завърших обучение за микроблейдинг към световноизвестната академия на Бранко Бабич - PhiAcademy. Лидер в бранша за едни от най-добрите обучения, акто и в производство на висококачествени материали в перманентната и бюти индустрия. 

Какви други процедури предлага студиото ви?

Освен микроблейдинг и PhiRemoval, предлагаме и миглопластика, професионален грим, лазерна и фото епилация, маникюр, педикюр, както и всякакви процедури и подмладяващи терапии за лице.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР