Внимавайте в чии ръце оставяте външния си вид

Защо, когато решим да отидем на лекар, търсим най-добрия специалист, а оставяме лицата си, косите си, дори телата си в ръцете на случайни хора

Ивелина Сиракова 02 December 2019

Ивелина Сиракова

Снимка: личен архив, ES Studio

Четвъртък вечер. Холивудският актьор Даниъл Дей Ким, популярен с ролята си в сериала „Хавай 5-0“, се появява изненадващо за мен на партито на луксозен бижутерски бранд. Събитието беше в клуб, който е сред клиентите ми и се наложи в 2 часа след полунощ да изпращам пресинформация, защото с моя работохолизъм ми беше ясно, че в последния работен ден от седмицата, ако новината не е при журналистите рано сутринта, ще остане за понеделник, когато вече ще е стара. Затова си свърших с удоволствие работата и, понеже съм нощна птица, нямаше да има проблем, ако на другия ден не трябваше да ставам рано, за да ходя на микроблейдинг.

Аз обаче си казах, че красотата изисква жертви и чинно в 8 часа (което за мен е равносилно на самоубийство) бях на крак. Чатейки си с журналистите, които вече бяха получили текста ми, отпивах от чашата с кафе и се обличах едновременно, за да потегля към другия край на София, където беше студиото, в което ме заведе една приятелка, гримьорка, която беше изкарала курс там.

Пристигам и още първото впечатление ме удари „с мокър парцал“ – „квартален салон“. Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против квартала, в който се намираше, имам против нивото „квартален салон“. Навсякъде в София се намират такива. Момичета, които не знаят какво да работят, когато завършат училище, си мислят, че могат да бъдат добри маникюристки или козметички, само защото се справят добре със собствения си маникюр или кола маска. Наемат един гараж, купуват евтин стол и материали и започват да практикуват на високи цени, за да си платят наема и да има с какво да живеят след като обслужат минимален брой излъгали се клиентки на месец.

Но да се върна на салона, в който аз попаднах. Две сестри с грубоват език и високо самочувствие са „владетелките в него“. Те подстригват, те боядисват, те правят нокти, мигли, вежди, перманентен грим... и провеждат курсове за всичко това. С влизането ми се надвесват над мен и ми обясняват колко са ми зле миглите, веждите, изобщо всичко и има много работа по мен, та сега не могат да отделят това време (въпреки че имам записан час за вежди), но ако отида друг път, ще ме „ремонтират“. Тръгнах си с намерение повече никога да не се върна.

Прибрах се вкъщи и, бясна, описах ситуацията в пост във фейсбук. Няколко часа по-късно получих телефонно обаждане от Ева Серева, най-големият специалист в областта на миглопластиката и микроблейдинга в България. Работата ни беше срещнала преди време еднократно, но прочитайки публикацията ми в социалната мрежа, тя решила да ми се обади. Предложи ми да отида на безплатна консултация при нея. Възползвах се и след това се почувствах толкова сигурна, че се оставих в нейните ръце. Не само запълни по-рехавите пространства във веждите ми, но и тотално смени формата им, а аз всеки ден получавам комплименти за „новото ми лице“, защото лицето буквално се променя.

Ева е една от първите, които завършват световноизвестната школа за микроблейдинг Phibrows през 2015 г. в Белград, обучавана лично от експерта Бранко Бабич. По-късно, като награда за високия й професионализъм, получава и титлата Royal Artist. Студиото й е официален вносител и дистрибутор на продуктите на Phibrows за България, както и организатор на международните обучения на марката. През 2016 г. създава Expert Supreme – бранд, предлагащ иновативни продукти в сферата на миглопластиката. За изключително кратко време Expert Supreme се превръща в една от най-търсените и желани марки в бранша, символ на безупречно качество.

2017 е годината, в която Ева Серева основава ES Academy – академия, в която практикуващи и начинаещи могат да развиват и усъвършенстват своите умения в миглопластиката и микроблейдинга. За 24-те месеца съществуване академията може да се похвали със стотици завършили и успешно реализирани курсисти, работещи както в страната, така и в чужбина.

Те, както и Ева, се стараят с работата си да поддържат висок стандарт в бранша. Защото с всеки изминал ден салоните за красота стават все повече, а нарастващата конкуренция налага занижаване на цените за сметка на качеството. Това е една от причините да срещаме карикатурни образи навсякъде около нас. Тежкият грим, миглите, екстеншъните, изкуствените нокти отдавна не са само по телевизията, те са на улицата, в трамвая, в училище, но в най-„оръфаните“ си, неестетични и изглеждащи евтино форми. Не разбирам защо, когато решим да отидем на лекар, търсим най-добрия специалист, а оставяме лицата си, косите си, дори телата си (със силиконовите гърди и липосукциите положението е същото) в ръцете на случайни хора?!?

Аз малко по-малко се отказах от всички други салони, които посещавах и днес се доверявам на ES Studio не само за веждите ми, но и за почистване на лице, поставяне на мигли (косъм по косъм, както те препоръчват, защото е по-естествено), фотоепилация, маникюр и педикюр. Те успяват да съчетават процедурите ми, така че да ми отнема минимално време от натовареното и забързано ежедневие. А и, честно казано, там релаксирам чудесно в приятна обстановка и заобиколена от усмихнати хора.

Моят съвет към всички дами е просто да внимават в чии ръце оставят външния си вид.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР