Бананов хляб

Трябва да го опитате!

Мануела Панайотова 01 декември 2019

Снимка: Мануела Панайотова

Днешното ми предложение може да не се възприеме като хляб, но със сигурност е с банани. И с бадеми. И с цвят на ранен декември, с аромат на празници и мнооого вкус... Трябва да го опитате!

Използвах 200 г бадемово брашно (може да използвате смлени бадеми или други ядки), 60 г брашно от тапиока, арарут или царевично нишесте, 1 ч. лъжичка сода за хляб, 1/2 ч. лъжичка бакпулвер, сол, 2 ч. лъжички канела, щипка индийско орехче, ванилия, 4 големи и зрели банани* намачкани добре, 4 яйца, 60 г масло - гхи, кокосово, фъстъчено или краве.

Как го направих: В голяма купа смесих сухите съставки - ядково брашно, нишесте, сода, бакпулвер, сол, подправки. В друга купа смесих мокрите - намачканите банани, яйца и масло. Прибавих мокрите съставки към сухите и бърках, докато получа гладка смес. Прехвърлих в предварително застлана с хартия за печене форма, срязах един банан по дължина на две части, поставих на върха и изпекох на 180 С за около 1 час.

*Ако разполагате с по-зелени банани може да използвате малък трик - сложете ги във фурната на 100 С с обелките за около 20 минути - нежната топлина прави чудеса и бананите стават меки и много ароматни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР