13 въпроса към... Цветелина Цветкова

eva.bg 01 December 2019

Снимка: Фелия Барух

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата на списание EVA за онлайн рубриката „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. На eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.

Цветелина Цветкова е сред най-обичаните автори на «Пощенска кутия за приказки». Книгата й „Лейди Гергана” разсмя стотици хора, както заради историята на кметската дъщеря, която се омъжва за англичанин, така и заради северозападния диалект, на който е написана.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Аз изглеждам като човек, който се разкрива бързо и се доверява лесно. Емоционална съм, но си имам няколко човека, които единствени знаят какво наистина се случва вътре. На тях се разкривам напълно и всичко им казвам.  

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Аз и мълчанието не сме най-добри приятели. В повечето случаи това, което е в главата ми, излиза много бързо навън. Има ситуации, в които е по-добре човек да замълчи, но аз обикновено не съм този човек. И чак пък да е злато, не мисля. Опитвам се да променя много неща в себе си, но това с мълчанието няма да ми се получи. Приех го и се чувствам добре.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Имах, когато бях малка. Изписвах цели тетрадки голям формат. Скоро намерих една от тях и много се смях. Все едно някой друг ги е писал тези неща. Сега преживяванията  събирам в разказите си. Почти всичко, което ми се случва, си го представям като история, която мога да напиша. Животът е най-големият разказвач, само трябва да го слушаш внимателно.

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

На мен нещата просто ми се случват. Няма конкретен съдбовен избор, който да съм направила, и той да е определил живота ми. Изборите ги правим всеки ден, съзнатено или не. Аз смятам, че при мен интуицията е тази, която ме води. И при отношенията  с хората, и при взимането на решения. Нещата просто се случват, понякога с грешки, понякога с бутане на една и съща врата по сто пъти, докато не осъзнаеш, че тя се дърпа.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Обичам всичко, което правя в момента. Бих си избрала нещо, което да мога да работя навсякъде. И все още се надявам това да се случи в близко бъдеще.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

Както казва лейди Гергана: “ У тоя живот може да ти се случи сичко, и убаво и лошо.” И двете идват и си отиват през целия ни живот. Само от нас зависи на кое ще дадем повече власт. Щастието е във всичко около нас. Мен ме радват малките неща, то от тях става голямото щастие. А истински лошите неща са много по-малко от истински хубавите, просто ние храним много повече страховете си.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Оранжева, дива, емоционална.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Разни интересни хора. Любими актьори, писатели, певци.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Искам да мога да правя нещо с ръцете си, защото хич не мога. Винаги съм се възхищавала на хора, които създават красота.

Може ли любовта да бъде безусловна?

А каква друга да бъде?

За какво използвате парите си?

За пътувания, за удоволствия. Аз не съм човек на вещите. Много по-важно ми е душата ми да е щастлива и доволна. Мога да живея и с малко, стига да ми “дойде дУша на мЕсто”.

С какво са свързани страховете ви?

Да не се случи нещо лошо на хората, които обичам. Имам нужда да знам, че те са добре.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Любопитството какво ще ми се случи този ден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР