Меден ритъм

Новото коледно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 ще се проведе от 5 до 22 декември с кодова дума: мед

eva.bg 30 November 2019

Полина Сотирова

Снимка: ИВАН АСЕН 22

Като вдъхновение за темата на новото коледно дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22 (от 5 до 22 декември) този път служи думата „МЕД” в двете й значения: пчелен мед с неговия топъл цвят, сладък вкус и аромат, както и медта – този мек и ковък метал, който със своите топлопроводимост и гъвкавост дава възможност за създаването на променливи течни, извити, структурирани, нагънати триизмерни форми или гладки повърхности с деликатен розово-металически блясък.

Цветовата гама обаче обхваща не само златистокафявия цвят и червеникаво-оранжевите нюанси на меда, но и тези от зеленикаво-тюркоазената гама на патината, образуваща се върху медта при окисляването й: петроленосиньо и зелено, ръждивокафяво, допълнени с индустриалните цветове на сивкав бетон, цемент, графит.

Извивките на медните духови инструменти пък ще ни поведат в епохата на джаза, а музиката на Сачмо, ритъмът и емблематичният стил на 20-те години ще послужат като допълнително вдъхновение за дизайнерите.

В събитието участват широк кръг дизайнери от екипа на ИВАН АСЕН 22: Свои авторски облекла по темата ще покажат модните дизайнери Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Антония Райчева, Динка Касабова, Инна Габровска, Радостина Клинкова, Милена Начева, Славина Петрова, Юлияна Янъкова, Симеон Атанасов, лейбълите Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, OFF LIMITS Studio, carevitsa, YOD by Yana Dvoretska, GIZDA by Katya Lozanova. Бижута ще представят Виктор Павлов, Велислава Божинова, Гергана Труканова и KENNA Jewellery. С нетърпение очакваме и дебютите на новите имена на ИВАН АСЕН 22: талантливите абсолвентки по мода от НХА Полина Сотирова и Анелия Антова.

Специална изненада за ценителите на висококачествен дизайн с интернационален привкус е първото представяне в България на модели от колекцията на Krenare Rugova - дизайнерка от Косово, завършила реномирания Parsons School of Design в Ню Йорк. Нейни дрехи са носени по време на филмовите фестивали в Кан и Berlinale от косовската актриса Arta Dobroshi и попзвездата Дуа Липа. Представянето на Krenare Rugova в рамките на дизайнерски уикенд на 14.12. Специални дизайнерски уикенди ще имат и македонската дизайнерка Росица Мршич (на 7. и 8.12.) и Милена Начева (20.-22.12.).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР