Том Ханкс и Рита Уилсън: Късметът да срещнеш сродната си душа

eva.bg 18 November 2019

Снимка: getty images

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън посетиха премиерата на филма „A Beautiful Day In The Neighborhood“, в който Том участва.

Двойката винаги предизвиква умиление и възторг, когато се появява по червените килими, защото всеки път ни напомнят, че голямата любов съществува, че бракът може да е дълъг, щастлив, хармоничен и успешен, та дори в Холивуд. Том и Рита са женени от цели 31 години (противно на повечето холивудски двойки, чиито бракове обикновено продължават 3-4 години). Те винаги сияят, когато са заедно и не спират да говорят един за друг с толкова много любов.

Интересен факт е, че жената, пленила сърцето на големия актьор, има български корени. Тя е родена с името Маргарита Ибрахимова, а баща й, Хасан Халилов Ибрахимов, е българо-мохамеданин. След Втората световна война Хасан емигрира в САЩ, приема православието и променя името си на Алън Уилсън.

Както много други звездни двойки, така и Том и Рита се срещат на снимачната площадка на общ проект. Те се запознават през 1981 г., когато Том участва в комедийния сериал „Bosom Buddies“. В един от епизодите Рита е гостуващ актьор. По-късно пътищата им отново се пресичат през 1984 г., когато си партнират във филма „Volunteers“. Тогава Ханкс все още е женен за любовта си от гимназията – Саманта Люис – но без изобщо да очаква подарява сърцето си на Рита. Отнема му по-малко от минута.

Двамата с Рита просто се погледнахме. И това беше. Не можех да заблудя себе си за това, което чувствам“, споделял е Ханкс пред списание GQ, като допълва, че среща Уилсън в перфектния момент, когато връзката с тогавашната му съпруга вече е била разрушена и е било въпрос на време да прекратят отношенията си.

Том и Рита са заедно по-малко от две години, когато решават да сключат брак през април 1988 г. „Пожелавам на всеки да може да споделя живота си с човека, който е най-добрият му приятел, най-страстната му любов, най-близкият му човек, както аз имам късмета да правя. Красивата ми съпруга е моята сродна душа“, казва Том Ханкс.

Повече от три десетилетия успешен брак обаче не са просто магия, както твърди актьорът: „Не, не е като по филмите. Нещата не са такива, каквито са показани там. Понякога в брака има огромни трудности, но и двамата знаем, че независимо от всичко, ще бъдем един до друг и ще преодолеем трудностите заедно , категоричен е Том.

Двамата минават през много изпитания, но най-сериозно от всички се оказва битката с рака на гърдата и последвалата двойна мастектомия. „Кой да предположи, че подобно нещо може на ни сближи още повече“, казва в интервю Рита. „Никога не може да знаеш как ще реагира съпругът ти в подобна ситуация. Бях толкова впечатлена от грижите, с които той ме обсипваше. Беше много естествен и интимен момент за нас“, споделя още тя.

„Ако питате каква е тайната ми за щастлив брак, тя е проста – ожених се за правилната жена. Тя ме е обичала кльощав, дебел, плешив... Тази жена наистина ме обича. Затова аз съм един късметлия.“

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР