18% СИВО от Виктор Чучков-син и Руши Видинлиев

„Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов“...

eva.bg 12 November 2019

Едноименният роман на Захари Карабашлиев „18% СИВО“ ще оживее на големия екран. В началото на новата 2020 г. Виктор Чучков-син ще ни представи втория си пълнометражен филм.

След успеха на филма „ТИЛТ", рожба на съвместната работа на Виктор Чучков-син и продуцента Борислав Чучков, двамата решават да разкажат още една завладяваща история – интимна, дива, забавна, но и тъжна. В нея ще видим един съвременен човек, търсещ своето място в света.

Главните роли в „18% СИВО“ заемат актьорът и певец Рушен Видинлиев и актрисата и автор Доля Гавански. Впечатляващо е и участието на утвърдени европейски актьори, визуалната работа на оператора Ненад Бороевич, интернационалният творчески и снимачен екип реализирал филма - от седем държави - България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия и Унгария.

„Това е филм за любов, мечти, загуба, оцеляване и надежди, и пак за любов. От къде сме и какво не ни стига тук? Какво ни кара да се преместваме на друго място и какво търсим? История за всеки човек. Как градим отношенията нимежду мъж и жена при нови условия, и в променен свят. Тези теми не само силно докосват над два милиона български семейства, които имат близки и роднини извън страната ни, но по принцип и чувствителността на съвременния човек, който се търси в свят на несигурност. Едновременно с това филмът е актуален поглед върху противоречива Европа.“ , споделя режисьорът.

 

1 КОМЕНТАР
1
AVA
13 November 2019, 12:21

Книгата е невероятна и съм много любопитна как ще е претворена в игрален филм.

ТВОЯТ КОМЕНТАР