Модни уроци с големия Иван Донев

Как да създадем и презентираме собствен моден бранд - това е темата на дизайнерската работилница в рамките на „ТекстТейлър Експо 2019“

05 November 2019

Изключително успешният моден дизайнер Иван Донев ще бъде специален гост на „ТексТейлър Експо 2019“ и ще води уъркшоп, наречен Дизайнерска работилница за млади таланти. Изложението ще събере водещи производители на текстил, технологии, машини, аксесоари и търговци от модната индустрия и ще се проведе от 7 до 9 ноември в Международния панаир Пловдив. Очакват се над 3000 посетители и специалисти от България, Европа и Китай.

В продължение на два дни Иван Донев ще обучава начинаещи дизайнери не само как да създават модели, а и как да изградят своя визия и да наложат себе си като бранд, оставяйки отпечатък в модата, как да представят своите проекти пред специализирани критици и как да реализират моделите си, за да бъде идеята им достъпна за широката публика и потенциални клиенти. Иван Донев ще демонстрира и тънкости в изработването на някои детайли, за да се получи качествена реализация на творческите идеи.

Иван Донев е роден в Пловдив, но живее и работи в Рим, където през 2011 г. се дипломира в Международната академия за висша мода „Коефия“. Скоро след това медиите го обявяват за "стилиста, осиновен от италианската висша мода“. Той е носител на 15 международни награди, сред които Оскар RCC за мода, категория „Най-добър интернационален дизайнер“ – Чикаго, Америка, и CertiLuxe Award 2013 за иновации, уникалност и качество в модния дизайн от Седмицата на дизайна в Милано.

Талантливият творец се изявява и като университетски преподавател у нас и в Италия. Дрехи на Иван Донев се продават в момента в два от елитните бутици в Милано. Негови модели обличат звезди от шоубизнеса за едни от най-престижните събития, например Кинофестивала във Венеция, Нощта на звездите в Холивуд, Гала вечерята на наградите „Оскар“...

Актрисите Брияна Евиган, Кристина Очоа, София Милош („Местопрестъплението: Маями“), певицата Дая (носител на „Грами“), певицата Mýa („Мръсни танци: Хавански нощи“), Падма Лакшми (носител „Еми“), лейди Виктория Фредерика Изабела Хърви и много други са сред почитателите на Донев.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР