Снимка: Симеон Георгиев

Българският моден дизайнер Иван Донев, завършил и утвърдил се като име в Италия, се завърна от Индия с награда за най-добър интернационален дизайнер. Получи статуетката Golden Lady лично от принц Навабзада Мохамед Асиф Али. Награждаването му предшестваше неговото ревю в рамките на Индийската модна седмица. Всичко това се случи в седем милионния бързо развиващ се град Ченай, на източното крайбрежие на Индия, в петзвездния хотел The Leela Palace.

Модната седмица беше много гореща и в буквалния, и в преносния смисъл. Куп боливудски звезди се изсипаха на заключителната гала вечер, когато се състоя и дефилето на Иван Донев. Красавици от британска модна агенция облякоха дрехите на нашия дизайнер, които заслужиха овации и възторжени коментари. На фона на пищния стайлинг в боливудски стил дрехите на Иван Донев, създадени специално за модната седмица в Ченай, внасяха елегантна монохромност и вкус към детайлната архитектура на облеклото, нещо характерно за стила made in Italy. След като успя да съчетае представата си за време и пространство със симпатичните организатори на модната седмица, сплотената българска група даде няколко интервюта и позира за снимки в индийските медии. Един от телевизионните канали в Индия ще излъчи филм за модната седмица с впечатляващто участие на нашия дизайнер.

Следващата година Иван Донев е поканен за участие в серия ревюта в Япония. Повече за нашия талантлив сънародник можете да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР