Антонио Форчионе и Дженк Ердоган звезден двубой

3 ноември в София Лайф Клуб

Лилия Илиева 01 November 2019

На 3 ноември в София Лайф Клуб ще се срещнат двама виртуози на китарата - наричаният "Джими Хендрикс на акустичната китара" Антонио Форчоне и един от малцината всепризнати виртуози на фретлес китара и преподавател в Бъркли Колидж на този инструмент Дженк Ердоган.

Обичаният от българската публика Антонио Форчоне е израстнал в италианския град Монтечилфоне, наблюдавайки празничните процесии и вдишвайки атмосферата на вековната средиземноморска традиция. Започва пътя си като уличен музикант в Лондон, за да стигне челните позиции в английските джаз класации, на които се нареждат 13-те му албума и до световните сцени, на които свири с музиканти като Пако де Лусия. 

Дженк Ердоган е виртуозен изпълнител на фретлес китара и тамбура, забележителен композитор и аранжор. Роден в Истанбул, където оформя уникалния си стил, изтъкан от преплитането на анадолската традиция и западноевропейската музика и култура. Допълва ги със съвременния джазов изказ и с хармониите за уникалната си фретлес китара. 

Репертоарът, по който работят, се състои от емблематични авторски композиции на двамата музиканти и нови, специално композирани за случая пиеси.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР