Джулиан Мур: Не е толкова ужасно да си на 50

eva.bg 31 October 2019

Снимка: getty images/guliver

Джулиан Мур винаги е защитавала правата на жените, смело е заставала зад каузи, в които вярва и никога не се е притеснявала от слабостите на нежния пол, защото именно в тях е силата ни. Сега в интервю за ES Magazine обаче тя с разочарование констатира, че движенията #MeToo и Time’s Up всъщност не са допринесли за кой знае каква промяна.

„Истината е, че промяната се случва само тогава, когато хората полагат някакво усилие. Вадейки на показ огромната пропаст между двата пола в актьорската професия, разказвайки за сексуалния, психически, физически тормоз, успяхме да отворим една врата. На за да настъпи промяна, са нужни усилия. Като например някой да си каже, че този път ще наеме 50 процента жени в продукцията“, заяви в интервюто актрисата.

Тя се изказа остро и спрямо онези дами, които съзнателно крият възрастта си, не искат да говорят за нея и се правят, че годините им не са факт. „По този начин сякаш заявяват, че възрастта им е толкова ужасна, че не желаят дори да я спомената. Подобен проблем не съществува при мъжете. Полудявам, когато видя как някои жени лъжат за годините, как нарочно отбягват темата или се опитват да са по „деликатни“, когато става въпрос за възрастта. А всъщност не е толкова ужасно да си на 50. Изобщо даже. Това е просто част от живота“, каза Джулиан Мур, която е на цели 58 години (за ужас на някои дами).

Другата тема свързана с жените, която засегна в интервюто, е насаждане на впечатлението, че не може да имаш и кариера, и семейство. „Във всички филми представят успелите в професиите си жени като самотни. Те никога нямат семейства. Не мога да разбера защо продължаваме да подклаждаме мита, че не може хем да си успяла в професията си, хем да имаш семейство. Напротив, възможно е“, коментира Мур. А ние й вярваме, защото тя е доказателство за това. Със съпруга й са заедно от над две десетилетия и имат две прекрасни деца.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР