Градски хедонизъм в ексклузивно петстепенно меню

Висок клас кухня и качествени български вина на есенното издание на Фестивал на виното

11 October 2019

За шеста поредна година Bulgaria Mall организирa Фестивал на виното, който отваря гостоприемно врати за ценителите два пъти годишно. Есенното издание за 2019 ще се проведе нa 19 и 20 октомври, на ниво партер в Bulgaria Mall между 13:00 – 19:00 часа. Над 25 винопроизводители и вносители ще вземат участие, предоставяйки селекция от разнообразни български и вносни вина.

Изненадата тази година е в лицето на един французин, носител на много награди, 5 селектирани вина и дегустация на петстепенно меню, създадено специално за Фестивалa на виното. Любителите на добрата кухня и качествените вина ще имат възможност да се докоснат до магията, която стои зад L’instant Catering.

Шеф Антоан Верест е трето поколение готвач, като за пръв път влиза в кухнята още на 13 години – без да разбере, че това негово забавление един ден ще стане негова професия. Завършва престижно кулинарно училище в Париж, където среща и своята половинка Карин – спътник и до днес в неговия живот. Пътуват и работят в различни краища на света като Париж, Мелбърн и Дубай. Все пак нещо ги грабва за пристан в България, откъдето са и корените на Карин. Ресторантът, който създават в София, печели два пъти наградата на Бакхус – Ресторант на годината. По-късно обаче развиват идеята за L’instant Catering като френски бутик, в който се предлага висококачествена храна за вкъщи и за събития.

Антоан ще представи френската кухня по време на ексклузивната дегустация, която Bulgaria Mall организира на 19 октомври в 3 възможни часови диапазона: 13:00, 15:00 и 17:00 часа. Откраднете си миг удоволствие в този ден и дайте нужната доза наслада на всичките си сетива със специално създаденото от Шеф Антоан Верест дегустационно меню:

Салата с пушена сьомга и миди

Пушена сьомга, миди, целина, зелена ябълка, бяло грозде, майонеза със сок от миди

Ескарго по бургундски

Прясно изпечени охлюви с магданоз и микрогрийн, поднесени на канапе от морска сол

Сьомга бонбони

Сьомга, джинджифил, лек чили сос, сервирани върху раковина

Яйца "Мерет"

Поширано яйце, сос от червено вино, опушен бекон и гъби

Трилогия „Шоколад и малини“

Шоколадов мус с шоколад от Еквадор и прясна малина

Шоколадов трюфел, потопен в пудра от сушена малина

Малинов мус, сервиран с прясно настърган шоколад

Основният фокус за избора на всяко едно от изтънчените ястия, е българското вино. В дегустацията участие ще вземат едни от най-добрите изби на нашия пазар, а именно:

    Bratanov
    Rupel
    Augeo Family Estate
    Villa Melnik
    Winery Afuzov
    Trastena

Няма да издаваме кое е ястието, което се партнира със съотвения сорт, защото това ще разберете сами на 19 октомври! Кувертът е символичен - 37 лева. Може да запазите своето място още днес на: www.bulgariamall.bg/wineanddine

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР