Kастаначо от Тоскана

Диана Шингарова 06 ноември 2019

Снимка: Диана Шингарова

Този десерт идва от региона на Тоскана и се приготвя от кестеново брашно, кедрови ядки, стафиди и розмарин. Кастаначо е непретенциозен, но много вкусен десерт и е изцяло от растителни съставки.

Необходими продукти: 350 г брашно от кестени, 350 мл вода, 1/4 ч.ч. зехтин, щипка сол, 50 г стафиди, 60 г кедрови ядки, клонче розмарин.

Начин на приготвяне: В купа смесете кестеновото брашно и водата. Разбъркайте до гладко тесто. Добавете зехтина, накиснатите във вряла вода и добре отцедени стафиди, кедровите ядки, солта. Разбъркайте всичко добре. Поръсете с розмарин. Изсипете готовата смес в намазнена тавичка, поръсена с малко брашно.

Може да срещнете рецептата с добавени орехи и дори боровинки. Напръскайте със зехтин. Печете на 200oC в предварително загрята фурна за около 10 минути и още 30 минути при температура 180oC.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР