От любов към косата - моята корона

eva.bg 30 September 2019

Красивата, здрава коса допринася силно за увереността и самочувствието. Тя е един от най-ценните ни аксесоари, затова в грижата си за нея трябва да подхождаме внимателно. Неслучайно я наричат „короната на всяка жена“.

Косопадът е много често срещан проблем, който пречи да носим гордо тази корона на главата си. В много случаи той е проява на силно психологическо отражение. Затова типът  косопад трябва да бъде установен и да му се противодейства с най-подходящите продукти.

Какви са видовете косопад?

Реактивен косопад – той се получава най-често след раждане, преумора, тежки хранителни режими или просто при смяната на сезоните. Причините могат да бъдат различни, а резултатите са уязвена и девитализирана коса, която внезапно започва да пада в значителни количества в продължение на месеци. Това състояние е често срещано сред жените и независимо, че е преходно, необходимо е да се реагира възможно най-скоро след поява на първите признаци.

Прогресивен косопад – тук главна роля играят основно генетични и наследствени фактори. Активността на космените фоликули определя растежа на косата. При прогресивните състояния всеки космен цикъл е скъсен спрямо предходния. В даден момент фоликулът се резорбира, след което изчезва, понякога години преди физиологично определения момент. Важно е да се приложи адаптирано третиране, за да се стопира състоянието и подсили косата.

За щастие експертите работят усилено в тази насока и успяват да постигнат революционни резултати. Пионерите в дерматологичната грижа за коса Ducray изучават проблематиката, изработвайки ефикасни решения със серията си против косопад. Тя съдържа шампоан Anaphase+, хранителни добавки Anacaps Reactiv и Anacaps Progressiv, Creastim лосион против реактивен косопад, Neoptide лосион против прогресивен косопад. Чрез тези продукти експертите изготвят програма за справяне с проблема: грижа против косопад в три стъпки. Когато установите вида косопад, от който страдате, можете да приложите тези три стъпки, състоящи се от измиването с шампоан, използването на лосион и приемането на хранителни добавки.

Anaphase+ шампоанът на Ducray се явява първата основна стъпка в справянето с косопада, която ще върне живота на косата ви, в комбинация с останалите продукти от програмата. Шампоанът подсилва и ревитализира състоянието на косата с невероятната си формула, съдържаща витаминен комплекс, който осигурява незаменимите подхранващи елементи за растежа на силна коса. Ключова съставка в шампоана е монолаурин, който допринася за овладяването на косопада, действайки на ензима, отговорен за него. Специфичната формула осигурява обем, благодарение на хидролизирани пшенични протеини. Те са богати на кератин и имитират молекулата, съдържаща се във фибрите, които подсилват блясъка на косата и подобряват структурата й.

Повече информация за останалите продукти може да откриете в следващите линкове, предлагащи необходимите ритуали за борба с проблема с косопада: Ритуал против прогресивен косопад при жени, ритуал против реактивен косопад при жени и ритуал за грижа против косопад при мъже

Засияйте отново с красива, гъста коса, която ще върне усмивката ви.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР