Да се погрижим за водата, която консумираме

eva.bg 30 September 2019

Водата е изворът на живот, енергия и сила и е неизменен спътник в ежедневието ни. Един от най-важните фактори за здравето и жизнеността ни е приемът на достатъчно количество вода. Но дори и при консумирането на вода можем да говорим за „правилно“ и „грешно“. Тя може да бъде замърсена и да съдържа опасни химични елементи, които са вредни за нашия организъм, а начинът, по който я приемаме, може да вреди силно на околната среда.

Достъпът до чиста, полезна вода ни е необходим ежедневно. За да пием „жива“ изворна вода, като тази в природата, трябва да променим някои предмети, които използваме всеки ден, тъй като се оказва, че те имат огромно влияние върху нея.

Словенската компания Flaška, основана от Макс Вречко, постига революционен напредък в този аспект, спомагайки както за по-здравословния ни живот, така и за по-екологично осъзнат свят без пластмаса, към който така усилено се стремим.

Flaška произвеждат продукти от специално програмирано стъкло, което има свойството да променя структурата на водата, правейки я като тази на чистата изворна вода в природата. Звучи като магия, но тя все пак има своето научно обяснение:

Водните молекули имат способността да се групират в т.нар. „водни клъстери“, които представляват свързани помежду си с връзки водни макромолекули. При чистата изворна вода тези клъстери имат по-малък размер и са ориентирани помежду си в правилни структури. TPS технологията на продуктите на Flaška се основава на свойствата на водата и възможността за информационното й зареждане. Чрез нея стъклото се програмира, като това се извършва в условия на ниско-честотно електромагнитно поле. Носители на информацията са силициевите атоми от състава на стъклото. Технологията се базира на основните принципи на квантовата механика.

При процеса на промяна на структурата на водата е доказано с тестове, че се понижава генотоксичността на водата и вредните влияния на химични елементи като бисфенол А, антимон и др. И всичко това става в рамките само на 5 минути престой на водата в това стъкло!

Компанията предлага няколко основни продукта – уникалната Flaška бутилка, която можете да избирате заедно с редица красиви дизайнерски предпазни калъфи, стъклената гарафа Vodan, чашата Sirius и стъклената купа за плодове и зеленчуци Karpo.

Бутилката, която ви осигурява чиста вода през целия ден, е за многократна употреба, което е страхотна новина за околната среда. Така се спомага за намаляването на производството, като ни възпира да си купуваме пластмасови бутилки през деня. Освен това стилните калъфи на бутилката създават страхотно настроение. Материалите за изработването им са разнообразни – от корк, органичен памук, деним и велур до неопрен и силикон.

Стъклената гарафа е чудесна за домашна употреба, тъй като е създадена за стационарно ползване, а вместимостта й е един литър. Специалната й тапа предпазва водата от замърсявания. В чашата пък можете да сипвате каквито и да е напитки. Смутита, фрешове, сокове – всички те съдържат вода и реструктуриращите ефекти се наблюдават и при тях, отново при престой от 5 минути в чашата, която ще се погрижи за всичко. Стигаме и до стъклената купа за плодове и зеленчуци. Да, дори и при тях може да се говори за структуриране на водата, защото тя се съдържа в голямо количество в плодовете и зеленчуците. Купата е програмирана с Flaška TPS процедурата и така тя разширява още повече спектъра в полезното консумиране на вода под каквато и да е форма.

Всяка стъпка към по-здравословен живот трябва да бъде и отговорност към околната среда и света, в който живеем. А възможността да постигнем и двете с лекота, е безценна.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР