Моника Белучи: Най-големият комплимент за една жена не се изразява в слова, а в дела

eva.bg 12 September 2019

Снимка: instagram

Съвсем скоро ни предстои да гледаме невероятната Моника Белучи в много сериозна роля за сериал, който се очаква да излезе догодина – тази на Тина Модоти, италианката, емигрирала през 1913 г. в САЩ, а по-късно превърнала се една от големите икони на феминизма. Белучи, която никога не е криела, че е много свързана с италианските си корени, ще има честта да се въплъти в тази вдъхновяваща жена.

В скорошно интервю за руското издание на списание Elle актрисата споделя вълнението от новата й роля, магнетизма на жените и фигурите, които я вдъхновяват най-силно.

Тина е била невероятна жена, много изпреварила времето си. Тя се е превърнала в муза на много гениални творци като поета Пабло Неруда, фотографа Едуард Уестън и художника Диего Ривера. Била е абсолютен революционер с особена страст. Сериалът се съсредоточава не толкова към изкуството й, а към личния й живот. Дълбоко я уважавам за смелостта й да се противопостави на системата и да се присъедини към авангарда и движенията за женските права“, разказва Моника, като допълва, че най-вдъхновяващата и магнетична жена за нея е Мерил Стрийп - „Не толкова заради това, че е гениална актриса, а заради факта, че винаги е защитавала своята позиция и себе си по важни въпроси“, продължава Белучи.

Когато я питат кой е най-големият комплимент, който може да получи от мъж, Моника отговаря: „За мен най-големият комплимент се изразява не в думи, а в делата, на които е готов един мъж, за да те направи щастлива.“

Не се и съмняваме, че жена като Белучи е получавала и продължава да получава безброй комплименти под формата на думи или жестове, но за една успешна връзка е нужно много повече. Наскоро актрисата сподели пред списание Madame Figaro, че е приключила последния си романс с Никола Льофевр, защото не смята, че в една връзка единият трябва да дава повече, отколкото другият иска да даде. „Всяка връзка има не само позитиви, а и недостатъци и никога не трябва да пренебрегваме последните. Понякога те се оказват решаващи и трябва да сме предпазливи с тях“, твърди тя.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР