В търсене на дългата, силна, красива коса

За ефективната тренировъчна програма на нашия редактор Александрина Петрова и дългата коса с Extentioniste

eva.bg 19 September 2019

Снимка: Никола Миленов

Дълги, жизнени, блестящи коси с копринено меки дължини – звучи като мечтата на все повече и повече жени. Красивата дълга коса е същинско бижу, но и лукс, който не всяка жена може да си позволи, защото се изисква правилна интензивна грижа, поддръжка, много постоянство във всичко това и липса на каквито и да било компромиси – с две думи: специализирана програма. Също както в спорта и постигането на резултати в него, така и пътят към красивата дълга коса е ефективната „тренировъчна програма“.

„Да подстрижа или да не подстрижа? Това е въпросът.“ Когато все пак успеем да постигнем мечтаната дължина, доста често е трудно да запазим и здравия й вид. Дългата коса е по-предразположена към накъсване, цъфтеж и загуба на еластичност и блясък. Тя се овладява по-трудно, а и се налага да се стилизира по-често. „Дълга коса“ и „силна коса“ стават взаимноизключващи се понятия. А не може ли да имаме и двете?

Отговорът е „Да!“, мили дами, но само ако сте готови да вкарате косата си в тренировъчен режим! В лабораториите на Recherce Avancee L’Oréal експертите успяха да разработят мощна комбинация от два основни компонента, които преначертават границите в грижата за коса. Това се явява комплексът Creatine R™ - комбинация от креатин и серамид – сърцето на серията на Kérastase - Résistance Extentioniste, предназначена за тези от вас, които обичат буйните дълги коси.

Защо креатинът е толкова ключова съставка? Той представлява аминокиселина, която подсилва и ускорява възстановяването на мускулите при спортистите, но има и благотворно действие върху косата. Тя също е в тренировъчен режим и концентрираната сила на креатина подсилва структурата й, като й позволява да достигне нови (мечтани) дължини. В комбинация със съставката серамид, който представлява липид, задържащ хидратацията, косата ви получава оптимална грижа. Серамидите действат като щит, защото предпазват кутикулата на косъма гладка и играят ролята на „защитна екипировка“ в режима. Благодарение на формулата Creatine R™, серията Résistance Extentioniste не само възстановява състоянието на косата, но и го поддържа – тя запазва естествения си блясък и жизненост.

До този момент серията се състоеше от четири продукта: Шампоан, мляко, маска и серум. Kérastase обаче продължават да усъвършенстват и засилват ефективността на грижата за дълга коса, за да минимализират максимално всички възможни рискове за увреждането й. Така те правят още една стъпка напред, създавайки новия продукт към серията - Extentioniste Thermique. Този гел-крем е обогатен с Ceratine R и Таурин, подсилвайки косъма от вътрешността до повърхността. Продуктът има много важна мисия – да предпази косата от топлинните уреди, с които стилизираме прическата си. Extentioniste Thermique успява да защити косата до цели 230 градуса, което, както показват инструменталните тестове в лабораториите, намалява накъсването на косата до 93%, а тя расте дълга и здрава.

Една от най-красивите български жени, усмихнатата Славена Вътова, се довери на серията Résistance Extentioniste на Kérastase, тъй като в натоварения си график и професионални ангажименти, тя има нужда косата й да изглежда безупречно, а това може да стане само с правилната грижа. Ето какво има да ни разкаже тя по темата:

Какви са предимствата на дългата коса пред късата? Променя ли се вътрешното ви усещане за себе си, когато поддържате косата си дълга?

Славена: Дългата коса можа да бъде стилизирана и оформяна по много различни начини, като в същото време винаги може да я „превърнем” в къса, връзвайки я. Освен това е винаги на разположение и дава повече опции за развръзка, когато „женските настроения” се активизират и решиш рязко да промениш визията си. Дългата и здрава коса според мен придава женственост, нежност, а защо не и повече увереност на една жена. Всъщност това май се отнася до всичко, към което насочим вниманието, търпението и желанието си за развитие.

Какви са рисковете, на които редовно излагате косата си в ежедневието си и как ги предотвратявате?

Славена: Заради ежедневните ми спортни занимания се налага да мия косата си всеки ден. Освен това често е третирана топлинно, заради ангажименти. Това, което правя е да избирам хубави продукти, с които да я подхранвам и пазя. Периодично освежавам с по- силни терапии. Пия и добавки, които се отразяват на кожата, ноктите и косата.

Ние от EVA също решихме да се уверим в ефекта от продуктите на Kérastase. Един от нашите редактори, Александрина Петрова, лично тества свойствата на Extentioniste Thermique:

„Винаги съм харесвала да поддържам косата си дълга. Но след края на всяко лято, тя губи много от жизнеността си и щетите от слънцето и морската вода са осезаеми. При дълга коса като моята, сешоарът е нещо задължително, за да може да се овладее косата ми. Колкото и да намалявам температурата на струята, след изсушаване косата ми се усеща суха на допир. Сега направих експеримента да нанеса малко количество от гел-крема от серията за дълга коса на Kérastase, преди да грабна сешоара. С масажни движения втрих продукта по дължините, съсредоточавайки се върху по-сухите краища. След сешоара косата ми беше много по-мека и се усещаше по-здрава и еластична при разресване. Мисля, че е време тя да започне тренировъчен режим, за да влезе в съвършена форма и за есенния сезон!“

1 КОМЕНТАР
1
Ивана
19 September 2019, 23:56

Всичко много хубаво, но когато си болна от хашимото, нищо не помага.

ТВОЯТ КОМЕНТАР