Островна Испания е хит

Повечето от имената на най-красивите испански острови са познати, но в списъка на топ 8 от актуалните дестинации за 2019 г. има и диви кътчета, за които едва ли сте чували. Френският Vogue изброява най-интересните места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си.

Елка Влаховска 24 August 2019

Менорка

По-малко популярна от Майорка или Ибиса, Менорка все още е сред най-привлекателните от Балеарските острови. Слави се с по-малко туристи, по-лежерна атмосфера и провинциални имения с изобилие от маслинови дървета и кипариси. Столицата на този бохемски рай е пристанищният град Махон.

Ибиса

Ибиса все още е известна с партитата си на открито и с клубовете си, където превес има електронната музика. Можете да се отскубнете от този шумов фон, ако пътувате от север на юг. Атмосферата се променя драматично, като пред погледа остават само пясъчни плажове и градини.

Майорка

Майорка често се включва в списъка на най-посещаваните туристически дестинации, но островът съумява да съхрани своята недокосната природа. Възхищение будят красивите варовикови скали, чистите потоци, бадемовите и маслиновите дървета, растящи по целия остров. Фондацията Pilar and Joan Miro в столицата Палма де Майорка, посветена на изкуството на именития художник Хуан Миро, и ресторантът Adrian Quetglas, за който шеф Адриан Кетглас получи своята Мишлен звезда, са обекти на преклонение.

Форментера

Най-малкият от Балеарските острови, Форментера, се намира близо до Ибиса и е истински див рай с девствените си плажове. Може да се любувате безкрай на китните малки площади и белите варовикови имения. От това се нуждае всеки, който търси чиста природа и тихо спокойствие.

Лансароте

Представете си, че сте се озовали на Марс: вулканичният Лансароте, най-източната част на Канарските острови, е пълен с невероятни пейзажи. Той е по-малко известен и популярен от Тенерифе или Гран Канария, но ще ви накара да се влюбите в него, съзерцавайки високо разположените села, заобиколени от палми, приказните плажове с черен пясък и националния парк, в който има „спящи“ вулкани.

Онс

Онс е интересен за пешеходни турове и гастрономия. Слави се с дивите си плажове и с обветрените от бурите местни рибари, наследили поминъка на предците си отпреди столетия. Стигайки до този остров в Атлантическия океан, хапвайте октопод на скара в някой от галисийските ресторанти. Най-близкият голям град до Онс е на континента: Понтеведра е чудесна отправна точка за пътуване.

Кабрера

Връщаме се в околностите на Майорка: Кабрера е защитена природна зона, където можете безкрайно да наблюдавате морската фауна. Костенурките, делфините и цветните риби са приятно допълнение към плажовете, скалите и селата, чиято история датира от XIV век.

Ла Гомера

Един от седемте Канарски острова е малко позната територия за туристите. Островът се слави с екологичното си селско стопанство. Заслужава си да се посети заради големите хубави плажове, разнообразните пешеходни пътеки и интересния местен диалект – силбо. Твърди се, че това е езикът с най-малко гласни и говорейки го, хората сякаш подсвиркват. Действието на един от номинираните филми за „Златна палма“ в Кан тази година - „Свирукащите“ на румънския режисьор Корнелиу Порумбою, се развива именно на Ла Гомера, а главният герой е принуден да проговори на местния диалект.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР