Между два свята: Паганини или Шопен?

16 August 2019

Тази есен Паганини и Шопен ще се изправят един срещу друг с най-ярките произведения от своето творчество чрез виртуозни съвременни интерпретатори – световнопризнатия български цигулар Марио Хосен и виртуозния швейцарски пианист Адриан Йотикер. Музикалният дуел ще бъде в основата на зрелищния концерт-спектакъл „Между два свята“, който ще бъде представен на 25 ноември в зала 1 на НДК.

“С Адриан ще влезем в музикален дуел - ще кръстосваме шпаги и ще дискутираме, разказваме, надсвирваме! Вярвам, че дуелът на двама титани на романтичната музика, съчетан с присъствието ни на сцената и енергийната симбиоза с публиката, ще доведе до музикален и времеви катарзис и просветление”, разказва маестро Хосен.

Наскоро двамата се срещнаха и в България, по време на Музикалния фестивал “Варненско лято”, когато Адриан Йотикер пренесе публиката на вълнуваща разходка до Виена с произведенията на Шуберт и характерните за композитора виенски валсове.

Билетите за концерта-спектакъл “Между два свята”, койо ще се случи с покрепата на Столична община и Уникредит Булбанк, вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и на касите в НДК на цени между 30 и 100 лв.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР