Пласидо Доминго – виновен до доказване на противното

eva.bg 14 August 2019

Снимка: getty images/guliver

Виновен ли е оперната легенда Пласидо Доминго за сексуален тормоз и непристойно поведение? Може би в близко бъдеше съдът ще се произнесе по избухналия скандал, но междувременно 78-годишният музикант изпадна в немилост и кариерата му е сериозно застрашена.

Преди ден Associated Press публикува материал, в който девет жени обвиниха Доминго в сексуален тормоз, възползвайки се от властта и позициите си в музикалната индустрия, за да ги принуждава да имат връзка с него. Самоличността на жените се пази в тайна, защото те са пожелали анонимност. Някои от обвиненията са свързани със ситуации отпреди 30 години.

Доминго заема поста артистичен директор на операта в Лос Анджелис от 2003 година, където според информации на част от обвиняващите го жени, той е използвал властта си, за да гради или руши кариери в зависимост от това дали искат да спят с него или не. Над три дузина жени потвърждават пред AP, че непристойното поведение на Доминго било обществена тайна.

В изявление Пласидо Доминго заяви, че е дълбоко обезпокоен от обвиненията, защото ситуациите не били представени правилно. „Винаги съм вярвал, че всички мои връзки са били по взаимно съгласие, а действията ми добре приети“, каза още той.

Междувременно Оркестърът на Филаделфия и операта на Сан Франциско заявиха, че отменят планирани негови участия. От операта в Лос Анджелис пък казаха, че започват разследване по случая. Метрополитън Опера излязоха с изявление, че ще изчакат резултатите от разследваното, за да вземат решение дали да продължат да работят с Пласидо Доминго или не.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР