Ирина Шейк - след залеза на една връзка

Освен бивша приятелка на Кристиано Роналдо Ирина Шейк е вече и бивша жена на Брадли Купър

Лилия Илиева 12 August 2019

Снимка: getty images/guliver

Смугла, зеленоока, ангел на Victoria’s Secret, лице на Intimissimi и любим модел на най-големите дизайнери, освен бивша приятелка на Кристиано Роналдо Ирина Шейк е вече и бивша жена на Брадли Купър. Една от най-красивите в света прекрачи в следващия етап на живота си. С двегодишната си дъщеря на ръце тя се изнесе от апартамента, в който живееше с холивудския актьор, и наведе всички на мисълта, че слуховете за неговата връзка с Лейди Гага са повече от възможни. Коя е жената, която загуби битката с Гага?

Фамилията й Шейкисламова означава „ученичка на исляма“. Ирина е от смесен татарски и руски произход. Твърди, че кадифената си красота дължи на баща си Валерий – татар от Поволжието и миньор в мина за въглища, а светлите си очи е взела от майка си Олга – рускиня и учителка по музика в детска градина. Баба й, татарката, е била съветска разузнавачка през Втората световна война и носителка на много медали. В интервю Ирина разказва, че от нея се е научила да работи толкова много. Родена е в малкия миньорски град Еманжелинск, близо до Челябинск, СССР. Ира, както я наричат близките й, учи пиано от шестгодишна.

На девет влиза в музикално училище, където продължава да свири на пиано, а заедно с това и пее в хора. Четиринайсетгодишна е, когато баща й умира от бронхопневмония и оставя трите с майка й и сестра й без средства. Бивши нейни съученици коментират в социалните мрежи, че я помнят необщителна, затворена и бедно облечена. За да се справи с отглеждането на децата, майка й работи на две места. Ирина учи маркетинг в Челябинския икономически колеж, но се отказва и се записва в училище по козметика.

Забелязана е сравнително късно – на 18 г., от скаут на местната агенция за модели „Светлана“, който е много впечатлен от красотата й и я кани да стане модел на агенцията и да участва в конкурса „Мис Челябинск 2004“. Тя печели конкурса. В журито е Гия Джикидзе – откривател на модели като Наталия Водянова. На следващата година Ирина има вече модни ангажименти в Европа и САЩ. През 2007 г. е лице на бранда за бельо Intimissimi, което я прави световноизвестна. Позира четири години поред за годишното издание за бански на сп. Sports Illustrated и през 2011 г. става първата рускиня на неговата корица. Новината за това е обявена за първи път в Шоуто на Дейвид Летерман.

Междувременно Ирина е лице на брандове като Armani Exchange (2010), Guess (2008—2009) и Lacoste (2007). По време на снимките за бельо на Armani Exchange се запознава с португалския футболист Кристиано Роналдо. Връзката им продължава пет години. Докато ги наричат „новите Бекъм“, на нападателя му се ражда син, но майка на бебето не е Ирина. Кристиано заявява, че детето е плод на сурогатна майка. Името й така и не става известно. Коментира се, че причината за раздялата на руския супермодел с футболиста е неговата собствена майка Долорес Авейро, която не могла да прости на Ирина две неща: първо, пътуването й с Роналдо в Дубай на Коледа, на което тя самата не била поканена, и второ, отказа на рускинята да присъства на рождения й ден на 31 декември. 

Кристиано, от своя страна, може би ревнува Шейк малко повече, отколкото е здравословно за една връзка. Футболистът отказва да отиде на премиерата на филма „Херкулес“, в който Ирина си партнира с кечиста Дуейн Джонсън. Ирина му „връща жеста“ с отказа да присъства на връчването на третата му „Златна топка“ и пуска в социалните си профили свои снимки от Малдивите. Роналдо не я споменава в благодарствената си реч в Цюрих.

През януари 2015 г. Асошиейтед Прес публикува изявление от името на Роналдо, което гласи: „След петгодишна връзка отношенията ми с Ирина Шейк приключиха. И двамата смятаме, че ще е добре за всеки от нас да предприемем тази стъпка. Желая на Ирина огромно щастие.“

следваща страница »
1 КОМЕНТАР
1
Искра
12 August 2019, 20:26

Ирина Шейх е най-красивата жена в света.

ТВОЯТ КОМЕНТАР