Плитки от маслено тесто с аншoа, домати и риган

Диана Шингарова 13 септември 2019

Снимка: Диана Шингарова

Готовото бутер тесто е чудесен продукт за приготвяне на вкусни и разнообразни хапки, пайове и кишове. Развихрете фантазията си и се насладете на възможностите за кулинарно творчество.

Необходими продукти: 1 малка опаковка бутер тесто, 2 с.л. доматен концентрат, 1 яйце, 6 филенца аншоа, 10 зелени маслини, 1 чаена лъжичка риган.

Начин на приготвяне: вземете готово замразено бутер тесто. Оставете го да се отпусне на стайна температура. С четка намажете доматения концентрат. Разбийте яйцето в купа и намажете върху доматите. Нарежете филетата аншоа и маслините на малки парченца и ги разпръснете върху разточения лист.

Нарежете тестото на тънки ленти и направете плитка. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса Целзий за 15 минути.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР