Летен брънч - супа с миди

Диана Шингарова 06 август 2019

Снимка: Диана Шингарова

Хубавите пресни миди са изкушение всяко лято. Ето как да ги съчетаете с пушен бекон.

Необходими продукти: 600 г миди, 100 мл бяло вино, 1 глава лук, 2 моркова, 1 малка връзка див лук, 1 с.л. брашно, 40 г масло, 500 мл мляко, 200 мл течна сметана, 500 мл вода, 100 г пушен бекон, сол, пипер и чили.

Начин на приготвяне: Сложете мидите в студена вода с щипка сол и ги почистете. В голяма тенджера сипете бялото вино и отцедените миди. Гответе, докато се отворят. Загрейте маслото в тенджера и задушете нарязаните лук и моркови. Добавете брашното и бъркайте енергично. Сипете млякото, сметаната и винения сос от мидите.

Сложете почистените миди и овкусете със сол и пипер. Запазете една шепа миди с черупките.

Нарежете бекона и задушете до хрупкавост. Сервирайте супата с нарязан див лук и лют червен пипер. Добавете бекона точно преди да поднесете. Украсете с няколко миди с черупки.

Още интересни гурме рецепти вижте на gourmetfriday.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР