Сърша Кенеди и „Проклятието Кенеди”

eva.bg 03 August 2019

Внучката на Робърт Кенеди (брат на 35-ия президента на САЩ Джон Кенеди, главен прокурор по време на президентския мандат на брат си, убит едва 5 години след Джей Еф Кей, по време на президентската предизборна кампания през 1968 г., в която той участва и която е доста вероятно да спечели) Сърша почина вчера на 22-годишна възраст вследствие "злоупотреба с токсични вещества", най-вероятно - свръхдоза наркотици. Тъжната новина отново повдигна в медиите въпроса за т.нар. „проклятие на клана Кенеди”, което като че ли наистина преследва членовете на фамилията. Дори и най-здравомислещият човек трудно може да пренебрегне поредицата от трагедии и смъртоносни инциденти, връхлетяли семейството през годините. Списание People ги изброява.

1. През 1944 г. при самолетна катастрофа загива Джоузеф Кенеди, брат на Джон и Робърт Кенеди.

2. През 1948 г. загива единствената сестра на братята Кенеди – Катлийн. Отново при самолетна катастрофа.

3. През 1984 г. един от синовете на Робърт Кенеди – Дейвид – умира от свръхдоза на 28-годишна възраст

4. През 1997 г. другият син на Боби Кенеди – Майкъл, 39 – загива при инцидент на ски пистата в Аспен

5. През 1999 г. Джон Кенеди младши, синът на Джей Еф Кей, загива при самолетна катастрофа, докато сам пилотира самолета

6. През 2012 г. Мери Кенеди, съпруга на Робърт Кенеди младши, се самоубива на 52-годишна възраст, при това по време на развода си с наследника на прочутата фамилия

Сърша е дъщеря на Къртни Кенеди и ирландеца Пол Хил. Къртни е едно от общо 11-те деца на Робърт Кенеди, но за разлика от братята и сестрите си винаги е държала личния си живот далеч от медиите и светските среди. Приятели на 22-годишното момиче разказват, че макар да е изглеждала щастлива и в хармония със себе си и живота си, всички са знаели за нейната „тъмна страна” и нейните демони. Още като тийнейджърка тя признава, че е направило опит за самоубийство и че често има пристъпи на тежка депресия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР