Фаталната Дорис Делевин

Супермоделът Кара Делевин е известна с разкрепостеното си поведение. Но то е като на скромна колежанка в сравнение със скандалния лайфстайл на нейната пралеля Дорис Делевин през 20-те и 30-те години на миналия век

Анета Дженева 20 August 2019

Дорис Делевин с Питър Уилсън на борда на презокеанския кораб, с който се връщат в Лос Анджелис от Австралия, 1938 г.

Снимка: getty images/guliver

Супермоделът Кара Делевин е известна с разкрепостеното си поведение. Но то е като на скромна колежанка в сравнение със скандалния лайфстайл на нейната пралеля Дорис Делевин през 20-те и 30-те години на миналия век 

Знаменитата красавица, куртизанка и сошалите Дорис Делевин, по мъж Кастелроуз, е имала безброй любовници, сред които дори гей – фотографът Сесил Бийтън. В един период от живота си Дорис дори е била лесбийка.

Но аферата, с която остава известна и до днес, е с Уинстън Чърчил, който бил обсебен от нея. Умел художник, той е оставил за поколенията прекрасен портрет с маслени бои на Дорис Делевин, тогава омъжена за виконт Кастелроуз. От портрета ни гледа грацилна и крехка жена с порцеланова кожа и прозрачни сини очи, руса коса и нежни ръце. Пресата загатва за срещата на Дорис с Чърчил в парижкия хотел Риц, където са останали дълго в луксозния му апартамент, и твърди, че Чърчил й е казал: можеш да докараш до оргазъм дори труп! След като приключва любовната й връзка с един от най-великите мъже в историята, тя прелъстява неговия 21-годишен син Рандолф Чърчил. Дорис отказва да признае връзката с него под предлог, че я отблъсква с мириса си на машинно масло. Биографите на Дорис Делевин подозират обаче, че е прелъстила клетия Рандолф по-скоро за отмъщение, отколкото за забавление.

Няма импотентни мъже, има некомпетентни жени.
Родена в Лондон в семейството на търговец на галантерия, Дорис съчинява легендата, че е с аристократично потекло от Белгия. Презирайки пуританския начин на живот на семейството си, тя решително се насочва към доста по-забавния начин да живее разточително, като прелъстява мъже с богатство и власт. Съвсем млада започва да се движи в кръга на модерни, интелигентни и разкрепостени като нея жени като актрисата Гъртруд Лоранс и сладникавата, но световноизвестна писателка Барбара Картланд. Последната се е шегувала, че Дорис трябва да напише книга, озаглавена „Околосветско пътешествие в 80 легла“.

Съзнавайки, че най-големият й капитал са дългите стройни крака, пралеля Делевин започва да носи шорти, които стават все по-къси. С шорти е дори на улицата, а често позира за фотографите с разгърнати халати. Голите й крака често биват виждани да стърчат на места, предразполагащи към усамотение и любовни лудории. Първият голям удар на младата Дорис е американският милионер Стивън Станфорд, който наема за тях апартамент в хотел в Мейфеър. Купува й ролс ройс, наема й шофьор и малък екип, който да се грижи за нея, включващ камериерка и коафьор, който всеки ден подрежда косата й. Поръчва й кожени обувки от Рим, при това цели 200 чифта, защото Дорис смята, че „е идиотско да носиш едни и същи обувки повече от три-четири пъти“. Със същия маниер тя носи копринени чорапи, поръчани от Париж – никога два пъти един и същи чифт!

следваща страница »
2 КОМЕНТАРА
2
Ванеса
15 September 2019, 03:37

сошалите” (т.е. дама, ангажирана с благотворителни каузи и различни представителни функции)

1
Нани
20 August 2019, 15:09

Горката! Какъвто животът, такъв и краят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР