Диетата на Джей Ло

Как певицата поддържа стегната фигура

eva.bg 12 August 2021

Снимка: instagram

Дженифър Лопес никога не се е подлагала на гладуване. Придържа се към балансирана диета, която да й осигури необходимите хранителни вещества. Според личната й треньорка Трейси Андерсън, за Джей Ло е нужно „гориво“, за да може да прави всичко, което е във всекидневната й програма.

Певицата започва деня си с нискокалорична протеинова напитка или с ягодово смути с неподсладено кисело мляко, канела, мед, лед, лимонов сок и протеин. Понякога сутрин разнообразява менюто с овесена каша със свежи плодове.

Типичният й обяд включва филе от сьомга със зеленчукова салата (броколи, чушки или тиквички, овкусени със сос винегрет). За вечеря предпочита ориз или сладък картоф с фасул, както и свинско или пилешко месо в пуерторикански стил. Последното хранене на Лопес по правило се случва в 18:30 в компанията на децата - близнаците Ема и Макс.

Джей Ло е отказала кофеина, но тъй като кафето е любимата й напитка, си позволява да пие по чаша безкофеиново на ден. Елиминирала е напълно газираните безалкохолни напитки, а от алкохолните си позволява да пие единствено шампанско и то само при много специален повод. Пие много вода, защото според нея доброто количество, особено преди тренировките, помага да се работи по-усилено и да се извлече повече от спортуването.

Все пак нищо човешко не й е чуждо, дори желанието да има лека закуска между храненията, но за разлика от повечето хора, които хапват шоколадови блокчета или бисквити, Лопес не се отклонява от принципите си и винаги носи със себе си плодове. Ако това не е достатъчно, за да компенсира загубата на енергия по време на турне или при подготовката за него, тя пие протеин.

Когато е с приятели на ресторант, Джей Ло не изневерява на здравословните си хранителни навици – отказва пица и паста в полза на салати или риба със зеленчуци. Любимите забранени удоволствия, които понякога си позволява, са сладолед или шоколадови бисквити и малко парче торта в чест на рождения си ден.

Ако спешно й се налага да свали няколко килограма за специално събитие или за предстояща фотосесия, Дженифър практикува 10-дневната диета без въглехидрати. Списъкът на забранените храни за седмица и половина включва всички нишестени зеленчуци (боб, царевица, картофи, тиква), млечни продукти, плодове, зърнени храни, подсладители (включително мед и кленов сироп), газирани напитки, алкохол, сладкиши и бонбони, и дори плодове.

По време на този режим тя хапва зеленчуци без скорбяла (карфиол, броколи, моркови и спанак), ядки, сладкиши без захар, месо, яйца, морски дарове и авокадо. Също така в диетата са неподсладените чайове и големите количества минерална вода.

Дженифър признава, че по време на тази диета копнее за нещо сладко и са нужни големи усилия на волята, за да се удържи. Но накрая плодовете й се струват по-вкусни от най-изискания сладкиш или от любимия италиански сладолед.

Всеки човек понякога иска да бъде мързелив и да не ходи на планирана тренировка. Всички, но не и Джей Ло. „Вярвам, че ако се грижиш за себе си и за здравето си, имаш повече енергия, за да се грижиш за тези, които обичаш. Така че спортуването ми е приоритет“, споделя певицата в интервю.

Дженифър тренира три до четири пъти седмично. В Ню Йорк Дейвид Кирш разработва програма за Лопес (той отговаря и за фигурите на Хайди Клум, Ан Хатауей и Лив Тайлър), а в Лос Анджелис работи с Трейси Андерсън (сред нейните звездни клиенти са Гуинет Полтроу, Мадона и Виктория Бекъм). Тези треньори имат различни подходи към обучението. Докато Трейси прави по-спокойна тренировка с много упражнения със собствено тегло, Кирш предлага по-интензивна програма - кикбокс, кръгови тренировки, и много работа за коремната преса. Кирш е убеден, че дните на изтощителните двучасови тренировки са в миналото За звездната си клиентка той е съставил 32-минутен набор от 16 упражнения, насочени към работа на мускулите на цялото тяло.

Дейвид Кирш разкрива в интервю основната тайна на Джей Ло – кое упражнение й помага за поддържане на еластичността и обема на задните части. Движението се нарича platypus walks („птицечовката ходи”), а техниката на неговото изпълнение може да бъде намерена в ю тюб или в инстаграм профила на Кирш.

Както знаете, след добра тренировка тялото се нуждае от здрав сън, за да може активно да изгражда мускулна маса и да се възстановява по-бързо след натоварване.

„В идеалния случай предпочитам да спя 9-10 часа. Ако това не е възможно, спя поне осем часа”, казва Дженифър. Признава, че ако наруши този режим, става раздразнителна и не толкова ефективна. За да не се случи това, певицата медитира по 20 минути два пъти на ден - преди лягане и веднага след събуждане.

Но това не е всичко. За да остане във форма, която предизвиква едновременно възхищение и завист, Дженифър залага на танца. Тя започва кариерата си като танцьорка и все още концертите й са съпроводени с богата хореография. Преди турне Дженифър репетира по няколко часа на ден.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР