Заплетени истории с отворен край

Три тенденции на лято 2019

Кристина Симидчийска 31 July 2019

 

1. ЗАВРЪЩАНЕ/На добрите традиции

Макрамето е вид ръкоделие, чийто основен елемент е възелът – изпълняващ не само чисто функционалната роля да съедини две нишки (било то конци или канапи), но и да оплете въображението ни в романтични летни копнежи. С излизането си на модната сцена през 70-те специфичната техника макраме се асоциира основно с хипи културата, докато през този сезон дизайнерите рязко смениха посоката й с помощта на нови форми (Dior, Ports 1961), силуети (J. W. Anderson, Dries van Noten) и блестящи пайети (Louis Vuitton).

2. ДЪРЗОСТ/На една кука

Влиянията на емблематичната модна епоха на 90-те продължават със силна доза сексапил и без излишен патос. Chanel, Michael Kors и Chloe ни предлагат дълги, фино прилепващи по тялото рокли, изплетени с вещо майсторство към деликатната им прозрачност. Отлична идея за дръзки русалки и горещи плажни партита.

3. БИЖУ/ Или кроше

В изкуството на плетенето на една кука има още една любима на бабите ни декоративна техника – наричат я кроше. Популярността й от 70-те години на миналия век се възроди благодарение на новата версия на женствени рокли, топове и аксесоари, които без съмнение ще намерят място в гардероба ни за лято 2019.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР