Лято в злато

Жълтото е цветът на сезона, радостта е емоцията, а всеки миг под лъчите на слънцето нашепва, че зимата е далече.

Елка Влаховска 10 August 2019

порцеланови сервизи за хранене, за кафе и за чай на Villeroy&Boch, Bed, Bath&Table

Снимка: пресофиси на марките

„Ако си тъжен, постави жълт цвят и внезапно ще се почувстваш щастлив“, казва световноизвестният дизайнер Филип Старк. Жълтото е цветът на сезона, радостта е емоцията, а всеки миг под лъчите на слънцето нашепва, че зимата е далече. За жълтото Пикасо е споделил: „Някои художници превръщат слънцето в жълто петно, но има други, които превръщат жълтото петно в слънце.“ Да нарисуваме лятото по най-красивия начин.

под открито небе

Откритите партита са наистина забавни и не са толкова трудни за планиране. Щом имате подходящото място, независимо дали в градския двор, на тераса на покрива или в извънградската къща, просто уловете приятната емоция на лятото и спазвайте едно-единствено правило: нека всичко да бъде лесно и просто. Най-важното е вие да се чувствате комфортно и да изглеждате свежи и красиви.

Дървените маси са идеалната основа да развихрите усета си за елегантност без натруфеност и преструвки. Важното е да обърнете внимание на детайлите.
Ако искате по-софистицирана маса, ще използвате памучна или ленена покривка, но ако търсите по-рустикално звучене, заложете просто на подложките за сервиране и на декоративните възглавнички за меко сядане. Единственото важно нещо е да ги съчетаете подобаващо.

от лимон до охра

Цветната палитра на лято 2019 безусловно клони към жълтите нюанси – от нарцис до дижонска горчица, от ярък лимон до сдържана охра. Избягвайте да използвате прекалено голямо разнообразие от цветове и текстури.

От Института Пантон нарекоха жълтото на новото поколение Gen-Z yellow и вече можем да го видим навсякъде – от модните подиуми до изявите на Бионсе и Риана, от спортното облекло Nike, с което Рафаел Надал за 12-и път вдигаше купата на турнира Ролан Гарос, до витрините на парижките магазини.  

Жълтото е освежаващо, смело, не остава незабелязано и прекрасно се съчетава както с различни нюанси на сивото, така и с активни цветове, създавайки запомнящ се колорит.

смели райета

Украсете с райета. Черно-бялата гама е печеливша комбинация. Към нея идеално допълнение е трети цвят като акцент. Всъщност, ивиците изглеждат добре навсякъде, като се превръщат в доминантна точка за целия декор. Дали ще изберете възглавница на райета, подложка за импровизирано сервиране или покривка, този дизайн моментално фокусира вниманието.

Дори и най-семплият пикник ще носи допълнителна енергия и радост, ако храната е поднесена върху атрактивно райе. Ако искате да внесете повече елегантност на храненето на горската поляна или в тревните площи на парковете, никога, ама наистина никога не използвайте пластмасови чинии и чаши. Може да намерите елегантни кошници за пикник със сет от порцеланови чинии и стъклени чаши, като някои дори имат охладител за вино и тирбушон. Или да си приготвите стъклени буркани, като пренесете и поднесете храната в готов вид на импровизираната трапеза под открито небе.

Кажете здравей на жълтия, най-горещия цвят на лятото, като го поканите в декора на дома и празненствата на открито. Той не само излъчва радост и топлина, но и се асоциира с благородния блясък на златото.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР