Garden party

Как да превърнем градината в красиво място за летните партита с приятели? Ако се съобразим с някои прости правила, можем да сътворим чудеса. Не винаги много скъпите решения са най-добрите, макар че щипка лукс никога не е излишна. Да видим какви са градинските трендове за лято 2019

Елка Влаховска 23 July 2019

Килими outdoor и плетени кашпи Zara Home

Снимка: пресофиси на марките

Когато се съмнявате в решенията си за декорация, добавете свещи – този универсален съвет винаги върши работа. Може да ги поставите в градински фенери (разнообразието им у нас е голямо) или да заложите на ефектна единична луксозна ароматна свещ, която ще насити атмосферата с елегантно ухание.

Постелете килими – този тренд се наложи през последните години, когато специално бяха разработени устойчиви на атмосферните влияния материи. Те са много подходящи за терасите и балконите, като дават внушение за плавен преход в пространствата вътре-вън. Големите мебелни вериги у нас предлагат разнообразни десени, подходящи за всеки вкус.

Плетените кашпи, в които се поставят обикновените саксии, дават съвсем друга визия на къта с цветята. Те са ефектно и не скъпо решение за разлика от керамичните кашпи. А и когато десенът им ни омръзне, бързо можем да ги сменим.

През този сезон най-актуална е декорацията на масата с един вид цветя. Пищните букети не са на мода. Добре е да спазвате правилото, че вазата с цветята не трябва да бъде прекалено висока, за да могат гостите да се виждат един друг, докато разговарят, и ароматът на цветята да не е интензивен, за да не засенчва уханието на поднесените ястия.

Какво е градината без хамак? Изборът също е много разнообразен, като според условията човек може да избере по-семпла версия на достъпна цена или дизайнерско решение, което неминуемо ще се превърне в акцент. Изборът понякога може да се окаже труден, но когато човек е решил да си купи тази антистрес люлка, е добре да помисли за размера и материалите (хамаците се правят от памучни или от синтетични влакна).

Датската компания Jysk дава цялостна концепция за обзавеждане на градината или на градското дворно пространство. Сериите за сезон пролет/лято 2019 следват усещането за hygge и са съзвучни с природата – отличителен белег не само за скандинавския дизайн, но и за скандинавския начин на мислене и живот.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР