Гордън Рамзи търси кулинарни вдъхновения по света
11 July 2019
В Перу
Гордън Рамзи ще ни отведе на пътешествие отвъд границите на познатото в новия сериал на National Geographic „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, с премиера на 24 август от 21,55 часа. Готвачът, носител на няколко звезди „Мишлен“ и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение. Сериалът ще се излъчва в 172 страни на 43 езика.
От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия, Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица “Gordon’s Great Escapes”, за да опознае културата на хранене в Индия и Югоизточна Азия.
Продукцията „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ следва Рамзи, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. Всяка съставка, която събира и всяко ястие, което опитва, ще го вдъхновят за създаването на изцяло нова рецепта, представяща сърцето на дадената култура. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за местните хора.
„Научих много повече, докато снимахме тази поредица, отколкото през последните 10 години“, казва Рамзи.
Приключенията - кулинарни и други - които Рамзи преживява в премиерния сезон, включват:
-
Преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи и гмуркане в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки;
-
Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника с помощта на местен рибар в Нова Зеландия;
-
Събиране на най-смъртоносния улов на Мауи, заедно с местни събирачи, с помощта на саморъчно изработени приспособления и подводен риболов с легендарния гмуркач Кими Вернер в Хаваи;
-
Изкачване на отвесна скална стена по време на снежна буря с местен ловец, за да събере традиционни билки в Аляска;
-
Спускане по бушуващ водопад, за да се срещне с местни гъбари в Мароко;
-
Висене от скала в търсене на кактусови червеи – деликатес в Перу.