Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор бе кръстен в частна церемония

eva.bg 06 July 2019

Снимка: Instagram

Днес, на шести юли, се състоя кръщенето на първата рожба на Меган Маркъл и принц Хари – Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. Това е първото голямо събитие в живота му, на което присъстваха принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Чарлз и Камила, както и майката на Меган – Дория Рагланд. Кралица Елизабет II не можа да присъства, заради поет по-рано ангажимент.

Меган и Хари винаги са държали на интимността на тези моменти и затова ги държат далеч от пресата и хорските очи. Те първо не обявиха новината за раждането на Арчи веднага, като отказаха каквито и да било публични изяви след това, а малко преди кръщенето на детето стана ясно, че церемонията в двореца Уиндзор ще бъде частна и не са допуснати никакви медии. На събитието присъстваха само 25 човека, сред които гореизброените членове на кралското семейство, както и фотографът Крис Алертън, който документира специалния ден.

Меган и Хари избраха да сподеят кадри от кръщенето чрез своя официален Instagram профил. Едната снимка е семеен портрет с членове на кралската фамилия, а другата е красив кадър на младото семейство Съсекс.  

Херцогинята и херцогът на Съсекс отказват да издадат кои са кръстниците на Арчи, но обикновено децата в кралското семейство имат по много – принцеса Шарлът например има пет, а принц Луис – шест. Много хора спекулираха, че Серина Уилямс, която е много близка на семейството, ще бъде кръстница на Арчи, но тя не успя да присъства на кръщенето.  

Торта, направена от почитатели на кралската фамилия, празнуващи из града

Арчи бе облечен в точно копие на сатенената, украсена с дантели рокля, която някога е била ушита за най-голямата дъщеря на кралица Виктория, след което е използвана поколения наред за кръщенета в кралското семейство. Новата кръщелна рокля е ушита от кралската шивачка Анджела Кели през 2004 г., като преди Арчи е носена от децата на Кейт и Уилям за техните кръщенета.

Въпреки че церемонията в Уиндзор бе частна и строго затворена, все пак мнозина британци се събраха из града, за да отпразнуват повода. Много сред тях обаче останаха обидени от факта, че са изолирани от случващото се, особено след като стана ясно, че ремонтът във Фрогмор Котидж - дом на Меган и Хари - е правен с парите от данъкоплатците.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР